Kesihatan bermula dari rumah

Posts made in November, 2010

Perah susu : Bila nak mula?

Posted by on Nov 24, 2010 in Alfalfa, B-Complex, ESP, Set B, Set C, Vita-Lea, Vitamin C, Zinc | 8 comments

Salam… Alhamdulillah. Si kecik dah berusia 14 hari. Saya sedang menikmati waktu2 menyusu dengan Azrie. Saya masih belum lagi dapat waktu menyusu dia. Ada masa, dalam dua jam. Ada masa setengah jam. Saya hanya ikut sahaja demand si kecik. Cuma cabarannya, bila ada org tua di rumah, telinga kita kena tahan sket la ye. Bagi org2 tua, bayi kecil hanya tahu menyusu dan tidur. Menyusu kena kenyang. Lepas menyusu kena tidur. Kalau tak tidur, maksudnya minum tak kenyang! Jadi, saya senang untuk...

Read More

Masih berseri walaupun setelah melahirkan?

Posted by on Nov 19, 2010 in ESP, Hamil, Vita-Lea | 4 comments

Salam… Alhamdulillah. Saya sudah selamat melahirkan seorang putera pada 12 November yang lalu. Walaupun sedang berpantang, saya tetap menguruskan segala urusan berkaitan Shaklee. Ini kerana saya dibantu oleh suami tersayang yang membantu urusan bungkus membungkus dan pengeposan.  Inilah si hero saya! Azrie bin Azlan @3.54pm, 3.8kg Rasanya tak salah kalau saya nak kongsi2 dgn kalian kan. Saya hantar gambar bawah ni kepada Kak N. Kak N cakap wajah saya berseri-seri. *wink-wink*...

Read More

Dah lama tak kena tag….

Posted by on Nov 6, 2010 in Me, Tag | 0 comments

Salam… Org lain dok bersenang lenang di musim perayaan ni. Saya pula kena selesaikan tag yg diberi oleh mommyicha. Alahaaai, rajin sungguh awak, Cik Hadha oooi… Disebabkan dah lama saya tidak di tag, jadi saya buat le tag ni.. Assignment nye berbunyi begini : Once you have been tagged, you are supposed to write a note with 25 random things, fact, habits, or goal about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tagged the person who tagged you If I tag you, its...

Read More

Ada apa dgn GARLIC TABS?

Posted by on Nov 6, 2010 in Garlic Complex | 0 comments

Salam… Ramai yang masuk ke blog saya di www.yusrinahata.com atau di www.ibuaz.blogspot.com aah dengan kata kunci ‘Shaklee Garlic Tabs’. Tak percaya? Cuba korang tgk ni…   Ni dari Nuffnang   Ni dari dashboard blogspot Oleh itu,saya nak kongsi la sket khasiat mengenai Shaklee’s Garlic Complex ni. (ehem…actually I just found out that blogspot also have stat..that is why I can capture the picture!!! ahaks) Saya sangat suka consume Shaklee’s...

Read More

Mencari pendapatan sampingan dan makan vitamin secara PERCUMA!

Posted by on Nov 5, 2010 in All About Shaklee, Motivasi, WAHM | 0 comments

Salam… Saya nak kongsi cerita dengan korang pasal kakak saya yg sorang ni. Nama dia mmg saya selalu sebut dalam blog ni. Sapa lagi kalau bukan Kak N. Salam bahagia dan semoga sentiasa dalam rahmat Allah jua…. Saya pasti setiap kita menyimpan impian untuk bekerja dari rumah… menjana pendapatan di samping dapat menguruskan keluarga. Tanpa perlu memikirkan kemarahan bos, makan hati dengan rakan sekerja yang kaki bodek, tugasan yang bertimbun…. Saya mengambil cuti tanpa...

Read More