Kesihatan bermula dari rumah

Posts made in April, 2011

Set sesuai ikut keperluan

Posted by on Apr 26, 2011 in All About Shaklee | 0 comments

Cari yg sesuai credit Sebagai ‘newcomer’ dalam era pemakanan nutrisi, ramai yang tidak mengetahui tentang vitamin dan mineral yang sesuai dengan dirinya. Ramai yang mungkin ‘tersalah’ ambil vitamin, yang mana tidak mengambil jenis yang tubuhnya benar-benar perlukan. Misalnya seorang yang stress tapi tak ambil b complex. Malah, ramai yang tidak tahu vitamin dan mineral yang sesuai untuk mereka. Jadi, set vitamin yang mana satukah untuk anda? Set A (Optimum) – set A ialah set asas untuk...

Read More

Kulit cantik dengan Vitamin E

Posted by on Apr 24, 2011 in Vitamin E | 0 comments

Kulit cantik | Makan Vit E Credit  Vitamin E adalah vitamin larut lemak yang disimpan di dalam organ tubuh seperti hati, jantung, kelenjar pituitari, testis, uterus, darah dan otot. Namun, yang menariknya vitamin E ini ialah, 60-70% darinya akan disingkirkan dari tubuh setiap hari (tidak semua disimpan dalam badan) dan ia tidak menjadi toksik seperti vitamin A. Vitamin E dikira dalam unit IU (international units) yakni 1 IU bersamaan 1mg. Vitamin E terdiri dari 8 komponen dalam 2 kelas...

Read More

Kurus?? Apa rahsianya?

Posted by on Apr 23, 2011 in Jurnal Kesihatan, kurus, Lecithin, Me | 0 comments

Rahsia kurus | Bf & LecithinSalam Hari tu, saya sempat membuat penghantaran set Super Saver Buddy Pack kepada teman saya, Su. Sebenarnya yg beli ialah teman Su. Tapi disebabkan temannya solat, jadi Su yg turun ke bawah untuk ambil set tu. Kami ni selalu berhubung melalui telefon atau pun SMS. Sekali-sekala sahaja bertemu. Bila kali terakhir kami bertemu? mmm saya sudah lupa!! Maaf ye Su!!Bila Su nampak saya, dia terus jerit. “Yut, kenapa kau dah kurus!!”“Kau tensen...

Read More

Syukur…akhirnya berjaya juga!

Posted by on Apr 22, 2011 in Jurnal Kesihatan | 0 comments

Tiada berita yang lebih menggembirakan untuk saya semalam.. Eh bukan, kelmarin. Teman saya yang satu ni beri khabar gembira buat saya! Kalau ibu2 pernah baca post yang lalu, beliau belum lagi bagi kata putus sama ada beliau nak consume atau tidak. Tak lama lepas saya tulis post tu, beliau SMS dan beritahu nak consume set yg saya cadangkan.   Kini, setelah beberapa bulan mengharungi waktu2 yg payah untuk menelan vitamin2 tu, Alhamdulillah!! Sekarang beliau dah mengandung. Katanya dah 19...

Read More

Atasi eczema…perlu bersusah dahulu!

Posted by on Apr 21, 2011 in Alfalfa, Basic H, eczema, ESP, Meal Shakes | 0 comments

Atasi eczema | Dgn Alfalfa, ESP, Meal Shake Udahle Ibunya kena psoriasis. Si Tomato plak dapat eczema. Lepas Azzalea berhenti menyusu badan dulu, terus keluar eczema dia.. Jenuh juga nak buat kulitnya tu kembali ke asal. Macam-macam cara. Lepas satu cara, Ibu cuba cara lain. Semua untuk Azzalea. Semenjak menjadi pengguna tegar SHAKLEE, saya cuba untuk memberi Azzalea makan supplemen yg bersesuaian. Untuk menghilangkan 100% eczemanya itu, mungkin mustahil. Saya nak kurangkan rasa iritasi pada...

Read More