Kesihatan bermula dari rumah

Posts made in October, 2011

Pos atau COD?

Posted by on Oct 30, 2011 in COD, Pesanan, Pos | 0 comments

Buat pelanggan-pelanggan Sihat2u, Tuan Puan boleh memilih untuk pesanan itu dihantar (pos) atau dihantar oleh saya dan bayar tunai apabila terima pesanan (COD). Namun begitu COD hanya dapat dilakukan di kawasan sekitar Putrajaya, Bandar Baru Bangi, Kajang dan Semenyih (hujung minggu) sahaja. Sama ada Tuan Puan memilih untuk dipos atau COD, kedua-dua perlu bayaran pos (postage fees) iaitu RM10.  Apa yang berbeza ialah, pesanan yang dipos akan sampai keesokan harinya (guna PosLaju),...

Read More

Besar mimpi, besar jugalah usaha

Posted by on Oct 29, 2011 in All About Shaklee, Bisnes Shaklee | 0 comments

Sejak memulakan bisnes dengan Shaklee, saya boleh menarik nafas lega bila sudah masuk tengah bulan. Kebiasaannya, bila tengah bulan aja, saya terpaksa pow En suami untuk bagi belanja kat isteri tercinta dia. hehehe. Sekarang ni, Alhamdulillah. aktiviti mengepow sudah dikurangkan. Dulu, tanpa buat buat bisnes, nak gerak untuk membantu ibu-ibu yang ada masalah penyusuan memang terasa sedikit. Saya bukan jenis berkira. Tapi sebab En Suami yang tolong bayarkan duit minyak, jadi takan saya nak ke...

Read More

Bila Pharmacist bersuara….

Posted by on Oct 29, 2011 in All About Shaklee, Bisnes Shaklee, Testimonial | 0 comments

Syukur, keluarga Euphoria semakin berkembang. Setiap hari, pasti ada yang mahu mendaftar menjadi sebahagian ahli keluarga Euphoria. Saya tertarik dengan testimoni dari ahli keluarga baru kami. Cik Meow Meoww baru sahaja mendaftar di bawah adik iparnya! Meow Meoww alhamdulillah, unbelievably fast & effective! I’m a pharmacist by profession .. lama dah x percaya vitamin2 ni .. customer yg dtg my pharmacy semua i promote jual drugs je terus. Shaklee ni pun memula beli & try...

Read More

Set baru : Eu-Four Pack

Posted by on Oct 25, 2011 in B-Complex, EuFour Pack, Vita-Lea, Vitamin C | 0 comments

Alhamdulillah. Bermula 24 haribulan iaitu semalam, jaringan Euphoria telah mengeluarkan satu set baru. Set baru ini diberi nama Eu-Four Pack. Kenapa ia dinamakan Eu-Four? Kerana ia mengandungi 4 minerals penting yang diperlukan oleh tubuh badan kita. Mineral yang dimaksudkan ialah VitaLea (multivitamin), Bcomplex, Vitamin C dan Ostematrix (kalsium). Apakah fungsi bagi setiap mineral? Vita-Lea Iron Formula (Multivitamin) Mengandungi 12 vitamin dan 9 mineral penting yang lengkap untuk keperluan...

Read More

Set baru di Sihat2u!

Posted by on Oct 23, 2011 in Alfalfa, ESP, Kalsium, Ostoematrix, Protein | 0 comments

Alhamdulillah. Sambutan terhadap Shaklee semakin menggalakkan. Walaupun menerima kecaman dari pelbagai arah, namun selepas memberi mendapat informasi yang betul, mereka memahami sebaiknya mengenai supplemen. Pilihan adalah di atas tangan masing-masing. Bukan saya yang akan membuat keputusan. Saya hanya memberikan cadangan. Setiap ibu mahu menyusukan si kecil. Itu yang pasti. Mereka sedayanya berusaha mencari cara untuk memastikan mereka dapat menghasilkan lebih banyak susu untuk si kecil....

Read More