Kesihatan bermula dari rumah

Posts made in March, 2012

Tak suka minum air masak, apakata cuba ni…

Posted by on Mar 24, 2012 in BestWater, Get Clean | 0 comments

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease *  Dikalangan kita pasti ada yang tidak gemaruntuk minum air masak atau air kosong. Kalau minum,nanti mesti rasa meloya je. Pastu letak tepi je cawan tu. Padahal, air masak tu yang membantu untuk mencuci buah pinggang kita. Sebelum ini, di Shaklee ada Best Water. Kemudian ia diganti dengan Get Clean Water Pitcher. MEMPERKENALKAN...

Read More

Memahami kepentingan untuk mengepam

Posted by on Mar 22, 2012 in Breastfeeding | 0 comments

Alhamdulillah. Syukur. Semakin ramai ibu-ibu sudah menyedari kepentingan penyusuan. Ya, ramai yang sudah mengetahui khasiat dan kebaikannya penyusan ibu terhadap ibu, terhadap si anak dan juga terhadap keluarga. Namun disebalik ramai ibu yang sudah menyusukan, berapa ramai pula ibu yang benar-benar mahu menyusukan kerana memahami kepentingan ini? Berapa ramai pula yang menyusukan kerana terikut-ikut dek kerana ramai rakan di tempat kerja mereka menyusukan anak mereka dan mereka takut dikatakan...

Read More

Set vitamin untuk Perokok tegar

Posted by on Mar 15, 2012 in B-Complex, Smoker, Vita-Lea, Vitamin C, Vitamin E | 0 comments

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease *  Pada masa sekarang ni, tidak hanya orang lelaki sahaja yang merokok. Bahkan ada juga wanita yang merokok. Pastu, bukan hanya orang yang merokok aja yang akan dapat penyakit. Orang yang tidak merokok tetapi berada berdekatan dengan perokok pun boleh mendapat masalah kesihatan. Orang ni dipanggil perokok sekunder. Jom kita baca...

Read More

Testimonia : Gembira dengan Shaklee

Posted by on Mar 13, 2012 in All About Shaklee, Testimonial | 0 comments

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease *  Alhamdulillah.Mulut saya tidak putus-putus menyatakan kesyukuran kepadaNya. Syukur kerana saya masih diberikan nafas. Syukur kerana saya masih diberikan kesempatan untuk berbuat kebaikan dan syukur kerana masih diberi peluang untuk berkongsi kebaikan Shaklee dengan pengguna lain.  Hari ini, salah seorang pelanggan setia...

Read More

Testimoni : Kurus dengan Lecithin

Posted by on Mar 13, 2012 in kurus, Lecithin | 0 comments

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease *  Bila ada pelanggan yang bercerita mengenai perubahan pada diri mereka, saya sememangnya akan melompat setinggi mungkin! Kalian memang tidak akan nampaklahkan. Heheheh. Jom tengok testimonial ni Perlu diingat, jangka masa dan kesan perubahan adalah berbeza mengikut individu ya. Lain badan, lain mekanismenya. Jadi berbezalah...

Read More