Meal Shakes untuk si kecil!

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease * 






Dari tapak kaki mereka yang sebesar dua jari si ibu, sehinggalah tapak kaki dah hampir sama besar dengan tapak kaki ibu, hehehe.. tiada perkara lain yang merunsingkan si ibu dan si bapa melainkan melihat si kecil mereka membesar dengan sihat. Ada juga yang berjaya terlebih sihatkan si kecil mereka! heheh.. Saya tahu ibubapa sayangkan si kecil, tetapi perlulah kena dengan tempatnya.

Anak-anak ni banyak ragamnya. Ada yang suka makan, ada yang memilih makan, ada juga yang tak mahu makan. Memang pening kepala. Lagi ramai anak, lagi banyaklah ragam yang perlu dilayan. Pening pening. dan sebagai ibubapa, kita seharusnya membanyakkan sabar dalam melayani karenah anak-anak ini. 

ish… Panjang lebar ceritaku.

Hari ni saja nak kongsi mengenai Meal Shakes. Kenapa perlu beri Meal Shakes kepada si kecil? Ingat ya, Meal Shakes bukan pengganti kepada makanan mereka. Ia merupakan langkah alternatif.



Sebarang pertanyaan dan konsultansi mengenai produk boleh diajukan melalui email di ibuaz.shoppe[@]gmail.com atau SMS 019-2712601.

Sedang hamil? Boleh ke?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease * 


Kehamilan merupakan saat yang paling-paling high and low. Sebab ikut hormon badanlahkan.Itu belum lagi degan pembawaan budak. Kejap-kejap ok. Kejap-kejap KO. uweek sana, uweek sini. Peeeergh.. Buat ibu-ibu yang mengandung tanpa sebarang alahan tu, rugilah anda kerana terlepas peluang untuk merasai keadaan yang paling low dlm hidup! hahahaha… Gurau ajelah. Lain badan, lain reaksi. Memang tak sama.

Lepas tu belum masuk bab yang dok contious memanjang. Boleh ke makan tu? Boleh ke  nak makan ni? Even mak buyung tengah demam pun boleh mikir lagi ubat ni boleh ke, ubat tu boleh ke? Serius. memacam yang kita pikir. Semuanya untuk kesihatan kandungan si ibu juga.

So, Shaklee camne? Boleh ke nak makan semasa hamil? Setakat ini, kita akan elak bahan-bahan yang anti-oksidan untuk ibu-ibu hamil. InsyaAllah yang lain-lain tiada masalah. Kalau yang dalam bentuk pil tak jalan, ESP dan Mealshakes ada! Jangan risau.

Ni ada kawan kita bertanya di grup :

Dan ramai juga yang menjawab tapi saya ambil sebahagian aje ye



Alhamdulillah. Begitulah seadanya. InsyaAllah, sekiranya ibu hamil tadi tiada sebarang masalah berkaitan medikal, doktor kata tiada halangan untuk si ibu memakan suplemen, jadi tiada masalah buat si ibu. Sebabnya, sebelum apa2, saya akan pastikan si ibu mendapatkan juga pandangan dari doktor sebab saya bukan doktor. So, sekiranya anda seorang ibu yang sedang hamil, atau mahu hamil, boleh juga mencuba mana-mana rangkain produk Shaklee (of course dengan konsultansi). 



Sebarang pertanyaan dan konsultansi mengenai penyusuan atau produk boleh diajukan melalui email di ibuaz.shoppe[@]gmail.com atau SMS 019-2712601.