Kesihatan bermula dari rumah

Posts made in April, 2013

Ibu hamil : Ketahui diet anda

Posted by on Apr 10, 2013 in EuFour Pack, Hamil, Jurnal Kehamilan, Pemakanan | 0 comments

Hamil | Pemakanannya Assalamualaikum wbt dan Selamat pagi. Yup, jam dihujung komputer menunjukkan 5.00am. Pagi-pagi ini terasa mahu berkongsi dengan anda mengenai pemakanan buat ibu-ibu yang sedang hamil. Pemakanan ibu-ibu seharusnya sudah mula dijaga apabila ibu-ibu telah mula memasang niat untuk hamil. Pemakanan yang baik, membantu menyiapkan badan ibu-ibu untuk menghadapi sebarang perubahan yang akan berlaku sepanjang kehamilan. Bagaimana anda tahu yang pemakanan anda sihat semasa...

Read More

Saya benci kamu!

Posted by on Apr 5, 2013 in Nutriferon | 0 comments

Ni cilok dari blog Ita. Semakin rajin Ita menulis.  Kita orang perempuan ni ada satu masalah. Asal period saja — moody. Asal period saja — moody. Kadang-kadang tak boleh salahkan diri juga sebab…masa kita period ni la, hormon dalam badan tak berapa nak seimbang. Bila hormon dah kelibang-kelibu (bahasa aku), mulalah jadi moody tu. Tapi jangan risau. Ada satu supplement, memang dah terbukti secara klinikal boleh mengurangkan simptom-simptom tu. Selain daripada masalah...

Read More

Gantikan PCM dengan Nutriferon

Posted by on Apr 3, 2013 in Nutriferon | 0 comments

Produk yang satu ini, saya jarang sangat bercerita. Memang jarang-jarang keluar. Bila dilihat pada label, hanya baru tiga post bercerita mengenai produk ini. Selain Basic H, Nutriferon juga merupakan antara produk perlu ada di dalam rumah.  Sebenarnya produk ini boleh dikategori sebagai produk terbaik di dalam Shaklee. Kenapa ia perlu ada di dalam rumah kita? Apabila seseorang berasa hendak demam/ sudah demam, ini berlaku disebabkan oleh keadaan imuniti badan yang sedang rendah. Imuniti...

Read More