Kesihatan bermula dari rumah

October, 2013

now browsing by month

 

Tsunami apa yang melanda SHAKLEE?

Tiba-tiba sahaja, sejak dari pertengahan Ogos (rasanya sejak National Conference 20012/2013 di Sunway Resort Hotel & Spa) saya perasan satu ribut taufan telah melanda HO (Home Office). Ops. Bukan sahaja HO, bahkan telah melanda hampir kesemua cawangan Shaklee di Malaysia.


Gila tak gila?
Adakah manusia sudah hilang kewarasan? Oh.. Adakah mereka sudah terlalu waras dan kemudian berpakat secara beramai-ramai untuk beralih kepada suplement yang lebih semulajadi? Pening juga memikirkan keadaan ini. Ini kerana cawangan kegemaran saya tidak lagi saya dapat kunjungi!
Saya ingin mengucapkan TAHNIAH dan SYABAS kepada mereka yang telah memilih Shaklee dalam kehidupan mereka. Ya, sebenarnya Shaklee telah bertapak di Malaysia sejak lebih 50 tahun yang lalu. Ya, dulu Shaklee pernah terkenal. Tetapi kini, Shaklee telah kembali dan menjadi satu fenomena ke dalam semua isi rumah. (mmmm…. boleh kalahkan fenomena AF ni!!)
Anda masih tidak percaya dengan apa yang saya katakan?
Anda boleh lihat koleksi gambar di bawah yang saya pinjam dari rakan-rakan Shaklee (dari FB mereka)
 Ni di cawangan Wangsa Maju.
Jam 930am, para pelanggan sudah beratur diluar kedai untuk menunggu mendapatkan nombor giliran.
Ini di dalam cawangan Wangsa Maju.
Dah ambil nombor, tunggu le nombor dipanggil.
Ini pula gambaran di HO.
Pada hari closing lebih kurang jam 830pm.
Ya, malam ya.
Belum gak lengang!


So, sapa nak jawab ni? Sapa yang p sebar2 kan virus #cintashaklee ni?? Korang kalau nak tengok aje, boleh. Silakan. Tapi jangan sampai meleleh airliur tgk Pak Rimau pengedar-pengedar Shaklee ni mengaum. Serius korang berputih mata. Kalu nak merasa Pak RImau mengaum, meh SMS/WhatsApp Cik Yut. Jangan tunggu lagi.


Cuma Cik Yut nak pesan. Tiada KEJAYAAN datang bergolek tanpa USAHA dan PENGORBANAN yang setimpal dengannya. Cik Yut tak ajar korang skim cepat kaya, skim goyang kaki tapi Pak Rimau mengaum. Nan ado sebarang skim. Yang penting, korang TABAH, CEKAL HATI, HATI KERING!! Itu je. Lain2 ilmu akan CIk Yut turunkan lepas korang tandatangan borang putih (eh, sekarang enroll guna online jek!!)
Untuk sertai kami, anda boleh hubungi saya.
*************************
Perunding Vitamin Anda : 
Yusrina binti Mohamat Hata (Lovelies Group)
Shaklee ID [ No : 818055]
Contact No : 019-2712601
Email : ibuaz.shoppe@gmail.com
Blog: http://www.sihat2u.com/
Like my Fanpage: https://https://www.facebook.com/Sihat2u

Sekarang ia benar-benar online!

Alhamdulillah.


Shaklee Malaysia telah melancarkan sistem onlinenya yang boleh digunakan oleh semua ahli Shaklee seluruh Malaysia. Kini, Shaklee telah benar-benar menjalankan urusniaganya menerusi online!


Sekiranya pada 2009, grup Euphoria merupakan peneraju kumpulan online, kini semua SID boleh menjalankan perniagaan Shaklee mereka hanya menerusi online. Hanya login ke website yang disediakan. Pilih barangan yang dimahukan, bayar dan selesai. Pihak Shaklee Malaysia akan menguruskan penghantaran pesanan tadi ke para pelanggan.




Bukan itu sahaja, pendaftaran keahlian juga dapat dibuat menerusi online. Mahu check UV, nak buat transfer UV, nak check susur galur, semuanya dapat dilakukan menerusi online! Memang terbaik.




Ia sememangnya sangat dinanti-nanti oleh semua warga Shaklee. Dengan adanya sistem online ini, ia telah memberi nilai tambah kepada Shaklee Malaysia untuk menjadi syarikat MLM paling unggul di Malaysia! Para surirumah yang menyertai Shaklee sekarang benar-benar lega kerana mereka tidak lagi perlu bersusah payah untuk mengusung anak-anak ke branch atau HO untuk menguruskan perniagaan mereka. Walaupun dulu perniagaan online sudah dijalankan (kebanyakkannya menerusi emel) tapi kini ia benar-benar online!

Mencari pendapatan tambahan seakan menjadi fenomena pada masa sekarang. Namun, pastikan anda benar-benar studi marketing plan yang di bawa oleh sesebuah syarikat itu. Jangan nanti anda akan terjebak kepada skim piramid pula atau skim cepat kaya!

Shaklee sendiri telah mencipta fenomenanya sejak 50 tahun yang lalu. Ia masih gah dan unggul di Malaysia. Marketing plannya yang adil menyebabkan kini ramai yang mahu menyertai Shaklee. Bagaimana dengan anda?


Pilih dengan bijak! Keputusan di tangan anda!

Untuk sertai kami, anda boleh hubungi saya.
*************************
Perunding Vitamin Anda : 
Yusrina binti Mohamat Hata (Lovelies Group)
Shaklee ID [ No : 818055]
Contact No : 019-2712601
Email : ibuaz.shoppe@gmail.com
Blog: http://www.sihat2u.com/
Like my Fanpage: https://https://www.facebook.com/Sihat2u


Panduan memilih collagen powder

Ini saya peroleh dari teman saya, Bonda Sha.
Thanks dear.

Saya kongsi dengan anda sebagai panduan buat mereka yang sedang mencari collagen powder.
Yang masih ragu-ragu untuk memilih Shaklee Collagen Powder.


Dengan adanya promosi Oktober, korang dapat le membuat pembelian secara berhemah dan jimat.


Utk order, boleh ikuti 3 langkah mudah berikut: 
1. Bank in ke bank berikut (di bawah nama Yusrina binti Mohamat Hata) 
Maybank (311140004424) ATAU CIMB (14140123642524) 
2. Bukti pembayaran: Email ke ibuaz.shoppe@gmail.com ATAU 
SMS/WhatsApp 019-2712601 
3. Maklumkan detail berikut via email atau SMS atau WhatsApp 
– Nama Anda 
– No HP anda 
– Alamat utk Penghantaran 
– Email address anda utk sy maklumkan cara makan dan tips 


*************************
Perunding Vitamin Anda : 
Yusrina binti Mohamat Hata (Lovelies Group)
Shaklee ID [ No : 818055]
Contact No : 019-2712601
Email : ibuaz.shoppe@gmail.com
Blog: http://www.sihat2u.com/
Like my Fanpage: https://https://www.facebook.com/Sihat2u




* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease *