Kesihatan bermula dari rumah

Posts made in September, 2014

Suplemen kegemaran yang baru!

Posted by on Sep 24, 2014 in OmegaGuard | 0 comments

Weeeee…. Berapa ramai yang tahu saya peminat setia ESP? Ok, ni nak bagitau, sekarang dah ada pengganti ESP. Eh, saya masih minat lagi ESP. All time feveret tu! Cuma, sekarang saya suka dengan yang satu ni. Sebelum saya bagitau apa dia. Meh saya cerita apa benda ni dah buat kat saya. Sebelum ni, consume memain je, tak konsisten. Lepas bersalin, saya consume secara konsisten. Sehingga pada satu hari iaitu sebulan yang lepas,  saya decide nak stop ambil. Kenapa nak stop pula? Sebab...

Read More

khasiat kulit kayu manis

Posted by on Sep 23, 2014 in Jurnal Kesihatan, Umum | 0 comments

KHASIAT KAYU MANISMenurut kajian perubatan yang dijalankan di Kanada (Januari 1995), campuran madu asli dan kayu manis ni mampu mencegah serta merawat 14 jenis penyakit.1. JerawatCampurkan 3 sudu madu asli dan 1 sudu kayu manis. Sapukan di bahagian berjerawat. Kulit anda akan terasa segar, awet muda dan juga merawat masalah kulit seperti ekzema.2. Sakit perutCampuran madu dan kayu manis boleh melegakan sakit perut serta membersihkan perut. Ia membantu membuang angin di dalam perut. Di samping...

Read More

Get Clean : Hand Dish Wash Concentrate

Posted by on Sep 23, 2014 in Dish Wash, Get Clean | 0 comments

Saya sangat suka dengan pencuci pinggan Shaklee ini! Walaupun telah menjadi ahli sejak 2009, namun saya hanya mula menggunakan pncuci ini pada 2012. Ketika itu, sabun untuk mencuci botol dan keperluan si kecil sudah habis. Botol ini sememangnya sudah ada di dalam almari Shaklee saya. Jadi, saya ambil dan cuba untuk menggunakannya. Ia wangi dan juga tidak merosakkan jari-jemari bahkan memberi kelembutan pada jari. Sangat sesuai buat mereka yang mengalami alahan pada sabun basuh pinggan...

Read More

Membeli sambil menderma!

Posted by on Sep 21, 2014 in All About Shaklee, Bisnes Shaklee, Meal Shakes | 0 comments

  Bersempena dengan promosi pembelian MealShakes pada bulan ini, Shaklee Malaysia bersama dengan MyKasih Foundation telah melancarkan program “Love My Neighbourhood”.  MyKasih Foundation ialah sebuah pertubuhan bukan keuntungan yang menyediakan program bantuan makanan, kesihatan dan kesedaran celik kewangan, pendidikan kanak-kanak dan program latihan kemahiran kepada rakyat Malaysia yang kurang bernasib baik. Shaklee Cares ialah sebuah organisasi bukan keuntungan disokong...

Read More

Saiz payudara dan penyusuan

Posted by on Sep 17, 2014 in Breastfeeding | 0 comments

Saiz payudara dan penyusuan, adakah ia faktor utama dalam menjayakan penyusuan? Adakah saiz besar mempunyai susu yang banyak dan saiz yang kecil tidak mempunyai susu? Tidak, saiz payudara bukan faktor utama dalam kejayaan penyusuan. Ya, seringkali kita dimomokkan dengan ayat berikut “Oh, tetek kau kecil, sebab itu tak banyak susu!” atau dengan ayat ini “Patutla susu kau banyak, tetek kau besar!”. Secara fisiologi, saiz payudara yang besar disebabkan oleh lemak yang...

Read More