Kesihatan bermula dari rumah

Posts made in October, 2014

Cinta Hati

Posted by on Oct 31, 2014 in Umum | 0 comments

Cinta Hati – Siapakah cinta hati anda? Siapakah yang menyebabkan anda terus bangkit melakukan apa yang anda lakukan sekarang? Ya, kebanyakan kita, CINTA HATI kita ialah keluarga kita, iaitu ibubapa, suami/isteri dan anak-anak. Ini ialah CINTA HATI saya. Tanpa mereka, siapalah saya dalam kehidupan ini. Tanpa mereka, hidup saya pasti kosong. Apa yang sedang saya USAHA kan sekarang adalah kerana mereka, CINTA HATI saya! AZ’s Family Hata’s Family Tidakkah anda mahu USAHA sesuatu...

Read More

Bulat atau sfera?

Posted by on Oct 30, 2014 in Umum | 0 comments

Bulat atau sfera? – Sama tapi tidak serupa. Atau serupa tapi tak sama. Hihihi. Saya tanya pada Azyana, ” Azyana, bumi ni bulat ke?” Azyana pun menjawab,”Takla, bumi ni sfera.” Saya tanya lagi,”Sfera tu macamana?” Dia pun jawab,”Bumi sfera sebab ia 2D bukan bulat” Amboi… ada 2D tu.. Ibu takde ajar pun. Bumi bentuk sfera Ini...

Read More

Suplemen kegemaran…

Posted by on Oct 30, 2014 in Ostoematrix | 0 comments

MasyaAllah… Ni yang susah jadi peminat Shaklee. Semua pun kegemaran! Hari tu saya tulis pasal ni juga. Produk masa tu ialah OmegaGuard. Hari ni apa pula yang jadi kegemaran saya? heeee Kali ini ialah mengenai Ostematrix! Saya memang suka sangat dengan Ostematrix. Dan seperti biasa, saya juga akan buat eksperimen kepada diri sendiri. Setelah consume Ostematrix untuk sekian lamanya, saya cuba untuk berhenti makan.  Hampir sebulan juga saya tidak consume. Selepas sebulan, pada malam...

Read More

Tempat melepak paling best di abad ini!

Posted by on Oct 29, 2014 in All About Shaklee, Bisnes Shaklee | 0 comments

Ok… Korang memang takan baca cerita pasal suplemen dalam dua tiga hari ini. CikYut saja nak bawa korang jenjalan. Biasanya, cerita selain dari suplemen atau bab kesihatan, CikYut akan tulis di www.yusrinahata.com. Tetapi kali ini, CikYut sengaja nak menambah rasa di dalam blog ini. Kali ini, CikYut nak cerita, port melepak paling BEST bagi CikYut. Ya. Shaklee HO di The Pinnacle Sunway! Kalau ke sini, satu hari suntuk pun tiada masalah. Sangat luas dan tenang! Lepas tu, pemandangan ke...

Read More

Makanan kegemaran…

Posted by on Oct 29, 2014 in Umum | 0 comments

Eh…Tetiba je pula blog ni nak cerita pasal makanan kegemaran. Hihihi… Sekali-sekala, kita cerita perkara lain kan. Saya seorang yang suka makan. Dan saya tidak cerewet pasal makan. Cukup masin manis asam nya tu, kira jadilah makanan tu. Kemudian saya memang tak pandai nak cakap makanan tu sedap ke tidak! Memang tak dapat. Sebab fokus saya ialah mengenyangkan perut bukan mengenyangkan tekak. Tapi kalau masakan tu memang tak sedap langsung, I will tell you. Don’t worry! Makanan...

Read More