Kesihatan bermula dari rumah

Posts made in September, 2015

Siram pokok setiap hari

Posted by on Sep 16, 2015 in Umum | 0 comments

Bismillahirrahmanirrahiiim. Alhamdulillah. Tajuk asalnya ialah POKOK. Tapi pendek sangat pula kan tajuk blog macam tu. Kenapa perlu siram pokok setiap hari? Supaya pokok terus hidup subur. Supaya pokok dapat terus berdiri. Kalau cukup cahaya matahari pun, pokok takan dapat hidup tegak tanpa air. Sebenarnya, begitu juga dengan diri kita. Setiap hari hati kita perlu dihidupkan, diberi makanan. Makanan hati  ialah ZIKIR. Berzikirlah setiap masa, setiap hari, supaya hati kita tidak mati dari...

Read More

Dari mata….

Posted by on Sep 14, 2015 in Umum | 0 comments

Bismillahirahmanirrahiiim Alhamdulillah. Petang ni, saya nak cerita pasal MATA. Sudah lama saya tak cerita mengenai mata dengan orang. Kalau masa kerja dulu, dari pagi sampai ke petang, takde topik lain. Mata, mata, mata. Kalau jenjalan pun, dok perati mata orang. Terutamanya mata anak-anak kecil. Saya punye preference ialah kanak-kanak. Walaupum sebelum habis belajar dulu, ada niat untuk sambung belajar pengkhususan untuk orang tua, tapi apabila dah masuk kerja, saya lebih minat dengan...

Read More

Rahsia oh rahsia…

Posted by on Sep 13, 2015 in Umum | 0 comments

Bismillahirrahmanirrahiiim Alhamdulillah. Berapa banyak rahsia diri yang telah kita simpan? Ada tak simpan rahsia mengenai orang lain? Sebut mengenai ‘rahsia’, selalu membayangkan perkara yang yang disembunyikan, yang disimpan. Rahsia ini bermaksud melakukan secara sembunyi-sembunyi, tanpa pengetahuan orang lain. Sekiranya kita menyimpan rahsia orang, pastikan disimpan erat. Usah sekali menyebarkannya. Amanah dengan tugasan itu. Hubungi saya (Yusrina) sekiranya anda mempunyai...

Read More

Anak kurang ke hospital!

Posted by on Sep 13, 2015 in Chewable Vit C, Jurnal Kesihatan, Meal Shakes, OmegaGuard, Pemakanan, VitaLea for Children | 0 comments

Bismillahirrahmanirrahiiim. Alhamdulillah. Pagi ni saya nak berkongsi dengan ibu-ibu dan bapa-bapa mengenai perasaan seorang ibu, Cik Liza. Setiap bulan, tanpa jemu selama 6 bulan, beliau akan membelikan MealShakes untuk anaknya. Dan pada bulan lepas, beliau telah menambah satu produk baru iaitu OmegaGuard.  Sebenarnya Cik Liza ada membeli Chewable Vita C dan Vitalea for Kids untuk si anak. Tetapi si anak tidak berapa menggemari rasa masam-masam manis Chewable Vita C dan Vitalea for Kids....

Read More

Promosi ESP kembali!!

Posted by on Sep 2, 2015 in ESP, Promo, VitaLea for Children | 0 comments

Bismillahirrahmanirrahiiim Alhamdulillah. Bulan Sept ni takde REWARD BONANZA. Tapi kembali dengan promosi HEBAT!! Mana tak HEBATnya.. Bulan ni, kita akan bermandi ESP!!   Sekiranya anda perlukan pesanan dengan kadar SEGERA, hubungi CikYut ya (0192712601). Penghantaran terus dibuat di sekitar Bangi, Bandar Bru Bangi, Kajang, Semenyih, Putrajaya, Cyberjaya dan...

Read More