Kesihatan bermula dari rumah

Posts made in May, 2016

Hanya 7 hari!!

Posted by on May 30, 2016 in Jurnal Kesihatan, kurus | 0 comments

Hanya 7 hari!!

Bulan lepas, kawan-kawan Shaklee dok update pasal Pelan Detox 7 hari Shaklee.Sangatlah CikYut tak ambil port.Hahahah…Kelmarin.Masa di NC, Cik Celine tunjukkan hasil mereka yang teah melalui program 7 hari tu.Fuuuuh… hasilnya memang mengujakan!Dok mikir lagi.Dah sampai masa, CikYut perlu sahut cabaran ni.Rasanya, waktu paling mencabar untuk CikYut ialah waktu makan malam.Kerana, kebiasaannya, CikYut akan makan kemudian dari semua orang.Dan akan habiskan lauk di atas meja.Ok…...

Read More

Selamat Hari Guru

Posted by on May 16, 2016 in Umum | 0 comments

Setiap tahun.Tanpa jemu.Kita menyambutnya.Seperti juga Hari Ibu, bukan sehari ini saja kita menghargai guru kita.Hormati mereka yang tidak pernah lokek memberi ilmu.Sanjungi mereka yang tidak pernah berputus asa meladeni karenah anak murid.Setiap masa, sentiasa.Selamat Hari Guru.– Tadika Kemas Taman Maluri– SRK Puteri Pandan 1– Sek Agama Taman Maluri (Di Masjid Cermin – npk sgt lupa naa sekolah!)– Sek Men Agama Kuala Lumpur– Kolej Matrikulasi Melaka–...

Read More

Orang lain dah DETOKS….

Posted by on May 14, 2016 in Jurnal Kesihatan, Kolesterol, kurus | 0 comments

Bulan lepas, kawan-kawan Shaklee semua pakat menDETOKSkan diri mereka. Disebabkan asyik ternampak aje apa yang diorang buat, maka barulah tergerak hati nak menDETOKS sama. Hihihi… Kalau ikut rasa hati ni kan… Memang le MALAS. Sebabnya CikYut suka makan. Tapi disebabkan memikirkan KESIHATAN diri, maka nak tak nak, perlu juga buat ni. Lagilah CikYut ni pesakit psoriasis. Demi memastikan diri sentiasa sihat dan bertenaga untuk keluarga, mohle kita menDETOKS. APA ITU DETOKS? Detoks...

Read More

Terapi Pagi CikYut

Posted by on May 13, 2016 in B-Complex, Kecantikan, Vitamin C, Vivix | 0 comments

Dah lama pasang UniFi. Tapi jarang sangat nak tengok apa channel yang ada. Anak-anak selalu tengok rancangan Running Man. Tak lama kemudian, ibu pun terjebak. Kalau anda pengguna UniFi/HyppTv, buka channel 601. Boleh ulang tengok kalau terlepas siaran. Sekarang ibu addict dengan rancangan ni. ‘Get It Beauty’ Mencari tips kecantikan dan solekan secara natural. Tips dalaman boleh cuba Vivix, Vita C dan Bcomplex!...

Read More

Pemeriksaan Kesihatan Diri

Posted by on May 9, 2016 in Jurnal Kesihatan, Umum | 0 comments

Alhamdulillah. Selepas 3 tahun, inilah kali pertama buat pemeriksaan kesihatan sendiri. Sebelum ini, saya buat di Hospital Serdang, kerana saya merupakan kakitangan hospital. Pemeriksaan pula secara PERCUMA. Kali ini berbayarlah kan. Hihihi. Saya lakukan ujian di Klinik As Salam, Bandar Baru Bangi. Tetapi ujian yang saya buat ini hanyalah pemeriksaan darah sahaja, sebab dah lama sangat tak check. Alhamdulillah, keputusan ujian, semuanya dalam range NORMAL.Ada pakej lain di...

Read More