Kesihatan bermula dari rumah

Posts made in July, 2017

Doakan untuk mereka!

Posted by on Jul 30, 2017 in All About Shaklee, Bisnes Shaklee | 0 comments

Alhamdulillah. Semasa sesi Euphoria NDT 2, ada DUA orang bisnes partner dalam AN Network yang turut hadir. mereka berdua merupakan dari susur Team Pride, leader hebat Diera. . Salah seorangnya datang dari Kluang Johor, Farhana. Seorang lagi sepupunya yang menetap di Cheras, Yan. Disebabkan Farhana datang dari jauh, jadi kami curi-curi masa untuk sesi berkenal dan coaching ringkas. . . . . Ya, Farhana datang dengan bayi comel, Kalthum Inara. Geram tengok si come tu. Usai sesi Euphoria NDT 2,...

Read More

Euphoria NDT 2

Posted by on Jul 30, 2017 in Jurnal Kesihatan | 0 comments

#throwback . Minggu lepas 22hb Julai, Founder Euphoria Group telah mengadakan kelas buat ahli-ahlinya. Kelas kali ni come aje. Mungkin sebab ramai yang masih dalam mood raya. P open houses, p ziarah lagi. . Alhamdulillah, kali ni Ada 3 speaker hebat. Seorang darinya terbang jauh dari negeri Kedah. Seorang lagi berasal dari Labuan tapi menetap di KL. Dan seorang lagi juga berpindah ke KL untuk menguruskan perniagaan Shaklee mereka. . Sesi dimulakan oleh Cik Puan Sarah, Nutritionist Shaklee. Cik...

Read More

Sandwich FIVE 🌟

Posted by on Jul 28, 2017 in Umum | 0 comments

Ok.. nak up lagi makanan. Gamaknya nak spam blog sendiri dengan makanan. Hahahaha. . . . Amacam, nampak sedap kan? Memang sedapla. Setakat ni memang Tak mengecewakan rasanya. Hihihi. . Untuk order, boleh ke IG SaraHata...

Read More

Resepi : Gulai tempoyak pucuk paku

Posted by on Jul 28, 2017 in Umum | 0 comments

Hahahaha… Kemain. Tetiba update blog dengan resepi. Sekali-sekala nak keluarkan skil memasak tu kan, apa salahnya kan.. . . Hari tu, Mak pergi Jelebu. Balik rumah bawa dua bekas tempoyak. Ya, omak den memang tahu anaknya hantu tempoyak, maka satu bekas adalah untuk den. Hihihi. Terima kasih Mak, I LOVE YOU! Makan sorang aje, sebab dalam rumah ni, En Suami tak layan tempoyak. Anak-anak lagi laaaa….  Heaven sungguh! . . Bila pergi kedai beli barang dapur, ternampak pucuk paku....

Read More

Susu ‘drop’ selepas cuti panjang…

Posted by on Jul 8, 2017 in Jurnal Penyusuan | 0 comments

Ok, lama gila kot tak menulis mengenai penyusuan. Almaklumlah budak kecik dah 4 tahun. Orang kata kalau nak naik syeikh cerita pasal penyusuan CY kena mengandung dan beranak lagi… Huhahuhahua.. Moga mengandung la CY selepas ni ya. Dah 4 tahun ni, umur pun tak lama lagi nak masuk angka 40. . . Ok, banyak CY baca kat wall, kat group, ibu-ibu ni mengadu, susu drop bila dah naik kerja lepas cuti panjang. Mengepam pada waktu biasa yang diorang dah biasa buat, tapi production masih lagi ke...

Read More