Influenza A menyerang!

Tahun lepas aku dan Azmie dah kena. Memang risau juga if kena lagi baru-baru ni. Keadaan aku agak teruk juga. SPO2 menurun, sesak nafas. Seminggu aku MC. Dah le baru mula bekerja.. Si Azmie pun agak lama juga demamnya. Alhamdulillah, kami tidak le sampai dikuarantin di hospital. Hanya dikuarantin di rumah saja.

Masa kena ni, aku fokus consume 2 benda iaitu NUTRIFERON dan PERFORMANCE ORANGE. Nutriferon untuk bantu boostkan semula sistem pertahanan badan. Manakala Performance Orange untuk bantu kekalkan hidrasi badan.

Gambar dari blog anakkuwiraku.com

Apabila sistem pertahanan badan dapat dikukuhkan dan badan dalam keadaan yang baik, maka tubuh akan lebih cepat sembuh! Jangan panik tak tentu hala. Pastikan kita ambil langkah penjagaan kesihatan dengan baik, seperti :

  1. Sentiasa mencuci tangan. Gunakan hand sanitizer
  2. Memakai topeng muka
  3. Mengelak ke tempat yang terlalu ramai orang

InsyaAllah, dengan usaha yang kita buat ini, kita dapat mengelak dari dijangkiti penyakit ini (ataupun penyakit lain…)

My Bongsu masuk sekolah!

Alhamdulillah. Semua dah masuk sekolah tahun ni! Azyana tiada dalam gambar sebab dia bersekolah asrama. Maka ada gambar bertiga sajalah di pagi 2020 ni…

Si Bongsu, Azmie, sangat teruja nak pergi sekolah. Sebulan dia tanya bila dia nak mula.. hahaha… Ok, so inilah harinya. Semoga bertabahla ya dik. hihihi.. Biasa bangun jam 8 baru p sekolah. Sekarang perlu bangun jam 6.30-7 pagi. Nak ajar dia bersolat Subuh lagi, so dah sah la tak boleh bangun lambat.

Azzalea (Tahun 6) dan Azrie (Tahun 4), sesi persekolahan diorang ialah sesi pagi. Azmie (Tahun 1) akan bersekolah sesi petang. Ibu dan ayah macam biasa, membahagi tugas nak urus 3 orang ni. Azyana (Tingkatan 2), alhamdulillah semakin dapat menyesuaikan diri di sekolah.

My mini me

Selamat Tahun Baru 2020

Ok, my bad… Hahaha…

Apabila mula kerja, sejak Jun 2019, kehidupan agak berbeza. Ya lah… selepas 5 tahun bekerja sendiri. Sekarang kembali bekerja dengan orang. Ada banyak sangat perubahan. Apa-apa pun, aku tetap bersyukur. Kerja dengan orang ke, kerja sendiri ke, semuanya rezeki dari Allah. ALHAMDULILLAH.

So, macamana 2019? Apa yang akan kita buat pada 2020?

Aku pun masih belum habis jawab soalan ni. What’s NEXT in 2020? ada beberapa perkara yang aku rancang nampaknya masih jauh dari nyata. But, aku hanya berpegang kepada DOA, dan ikhtiarkan ke arah itu. Sebabnya aku percaya, cepat atau lambat itu ialah urusan Allah. Urusan kita ialah kita teruskan berdoa, dan teruskan berusaha.

Ok, jom menulis. Tulis apa yang kita mahukan. Tulis apa yang kita impikan.