Auch…. Jerawat!!

Auch…. Jerawat! – Antara muka berjerawat dengan muka berpsoriasis, buat masa ini, saya lebih tak tahan dengan muka berjerawat. Walaupun yang keluar tu macam tak nak keluar pun. Macam saja-saja nak singgah je.

Tangan pun mula nak merayap kat muka. Nak picit! Sekejap kang picit. Sekejap kang picit lagi. Memang gatal tangan sungguh. hahahaha… Biasanya, bila keluar jerawat, saya akan kerapkan minum air. Kerap dan banyak. Maksudnya, pengambilan air masak akan jadi lebih dari biasa. Disamping itu juga, saya akan ambil Zinc Complex untuk bantu surutkan ia dengan lebih cepat.

Macamana jerawat boleh muncul?

Secara umumnya, ia disebabkan STRESS
Berkemungkinan berlaku ketidakseimbangan hormon di dalam badan dan seterusnya menghasilkan tekanan kepada empunya badan. 

Selain daripada Zinc Complex, anda juga boleh mengambil Bcomplex untuk menenangkan diri. Bergantung kepada tahap stress yang anda sedang alami, Bcomplex boleh diambil lebih dari satu biji pada ketika itu.

Pengambilan ESP secara konsisten dapat membantu mengurangkan jerawat dan seterusnya menyebabkan kulit muka bertambah cantik. Sustained Released Vita C pula akan membantu menganjalkan kulit muka. Kolagen yang sihat pada kulit muka akan menyebabkan kulit  kelihatan lebih tegang!


Secara dasarnya, apa yang dicadangkan bergantung kepada tahap keterukan pada wajah. Setiap individu pula berbeza. Jadi cadangan suplemen pun berbeza. Namun apa yang telah dicadangkan di atas merupakan cadangan yang basic, yang boleh digunapakai kepada semua!


Sekiranya anda perlukan bantuan dari saya untuk mendapatkan cadangan suplemen yang bersesuaian dengan anda, boleh hubungi saya.

WhatsApp “CANTIK” ke 0192712601
WhatsApp “CANTIK” ke 0192712601
WhatsApp “CANTIK” ke 0192712601

InsyaAllah, saya akan membantu anda mendapatkan kulit wajah yang anda inginkan!
——————————————————————————————————-
* This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any diseases.

——————————————————————————————————-

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.