Kesihatan bermula dari rumah

Posts by admin

Satu untuk SEMUA

Posted by on Dec 2, 2017 in Promosi Bulanan, Vivix | 0 comments

Satu untuk SEMUA

Alhamdulillah. Disember 2017 dimulakan dengan pengumuman promosi yang sangat BEST dan OHSEM! Dah lama juga Shaklee tak buat promosi macam ni. . . BEST sangat kan? Ada dua promosi plak tu. . Pertama : Beli 7 pada harga 6 botol (hihihi… kata omputih, Buy 6, FREE 1) Kedua : Beli 2 botol, dapat potongan 5% . Giler lah. . Kalau korang belum jadi MEMBER Shaklee, boleh cepat-cepat REGISTER dan grab peluang ni. Terus dapat beli harga AHLI, dapat beli macam dalam promosi. Dan yang paling BEST...

Read More

Suplemen untuk seisi keluarga

Posted by on Nov 8, 2017 in Promosi Bulanan | 0 comments

Suplemen untuk seisi keluarga

Seperti biasa.Setiap bulan, Shaklee akan bukan buat promosi.   Kali ini fokusnya kepada seisi keluarga. Untuk yang baru berkenalan dengan Shaklee, produk Shaklee sebenarnya untuk semua peringkat umur. Dari bayi sehingga kepada atuk dan nenek.     Ya, produk Shaklee untuk semua. So, korang takyah la risau nak kena beli produk berbeza untuk diri, untuk suami/isteri, untuk anak-anak. Contoh paling senang, OmegaGuard. Satu botol tu takan cukup untuk seisi keluarga sebab semua orang...

Read More

Prinsip Asas Penyusuan

Posted by on Nov 7, 2017 in Breastfeeding | 0 comments

Prinsip Asas Penyusuan

Apabila melakukan home visit, kebiasaanya saya akan memeriksa perkara asas dalam penyusuan. Ini kerana, apabila perkara asas ini dilakukan dengan betul, InsyaAllah, proses penyusuan akan berlangsung dengan baik.   Ada juga, pada masa-masa tertentu, perkara asas ini dilakukan dengan baik oleh si ibu dan anak. Tetapi masih terdapat masalah pada penyusuan. Dan apabila ini berlaku, saya akan melihat kepada faktor-faktor lain yang boleh menyumbang kepada masalah penyusuan tadi.   So,...

Read More

Shaklee diakui HALAL

Posted by on Oct 27, 2017 in Jurnal Kesihatan | 0 comments

Shaklee diakui HALAL

Ramai juga yang masih mempertikaikan kan status halal produk Shaklee. Produk Shaklee diakui halal. Sijil halal dikeluarkan oleh ISA (Islamic Service of America). Dan ISA ini ialah badan yang diiktiraf oleh JAKIM.   Ini ialah sijil halal bagi 2017    ...

Read More

Cara mengatasi beguk dengan Shaklee

Posted by on Oct 25, 2017 in Jurnal Kesihatan | 0 comments

Cara mengatasi beguk dengan Shaklee

Dari post sebelum ini, Kita dah tahu beguk tiada rawatan khusus. Doktor hanya mencadangkan paracetamol kepada pesakit supaya dia dapat menahan sakitnya. Namun begitu, ada ikhtiar lain yang boleh dilakukan sekiranya anda atau ahli keluarga anda terutamanya si kecil terkena penyakit beguk ini.   Ikhtiar menggunakan suplemen     Nutriferon : NutriFeron® adalah sebatian proprietari eksklusif ekstrak empat tumbuhan yang diperolehi daripada biji labu, bunga Safflower, biji plantago...

Read More