Kesihatan bermula dari rumah

Bebas bergerak tanpa sakit sendi!

Posted by on Jan 1, 2013 in Advance Joint Health | 0 comments



Auuuch!! Selalunya beginilahkan.

Lebih-lebih lagi apabila satu hari suntuk mengadap komputer, atau mengadap kertas kerja. Kepala tak bergerak-gerak. Statik di satu tempat sahaja. Tangan saja yang bergerak.


Cik Yut memang selalu kena ni. Otot tu stiff, keras aje. Cara lain nak resolve, Cik Yut p terjah kat Jabatan Fisioterapi, minta depa bubuh hot pad, pastu Fisioterapist akan bagi satu urutan kat bahu. Peeergh, baru rasa lega sikit.


Tapi dek sebabkan akan mengulang perlakuan yang sama (udah tugasan tu sama aja setiap hari), jadi sakit ini akan berulang datang. Jenuh le kalau nak melawat Fisioterapist aje kan. Pekena hot pad tu pun bukan sekejap, satu jam gitu, siap lena lagi! (ahaks). Selain dari sakit di bahu ni, pasti ada sakit2 di bahagian lain. Seperti gambar di bawah :





Korang ada sakit2 macam tu? Kadang rasa nak cabut aje tangan ke kaki ke kan. Lps tu baru cantum balik! Hahahaha.. Kalaulah dapat!

Jadi, apa yang Shaklee boleh bantu?

Tidak lain tidak bukan, ADVANCE JOINT HEALTH TABLET



Dengan 2 biji setiap hari, ia membantu memberikan kesihatan sendi yang lebih baik. 

Sendi-sendi membentuk hubungan antara tulang-temulang yang memberi sokongan dan membantu kita bergerak. Ia terdiri daripada tulang rawan, ligamen, tendon dan cecair-cecair sinovia (bendalir yang melicinkan sendi-sendi) yang memberikan keselesaan antara tulang temulang dan membantu menyerap hentakan dari impak fizikal.

Apabila umur semakin meningkat, tulang rawan akan menyusut secara semulajadi. Tekanan fizikal yang berterusan dan bebanan boleh mempercepatkan kerosakan tulang rawan dengan mencetuskan pembebasan bahan kimia yang menyerang tulang rawan dan menyebabkan ketidakselesaan sendi dan pergerakan menjadi terbatas.





Berminat untuk mendapatkannya pada HARGA ISTIMEWA? 

Hubungi saya : Yusrina binti Mohamat Hata (Yus) 
Shaklee Independent Distributor ID : 818055 
SMS/WhatsApp : 019-2712601 
Emel : ibuaz.shoppe@gmail.com 




* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease *

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *