Cara merawat psoriasis

Cara merawat psoriasisTiada cara yang spesifik dalam merawat penyakit psoriasis. Hatta ke klinik pakar kulit pun, doktor masih tiada kaedah rawatan yang khusus. Pesakit hanya diberikan sapuan yang perlbagai sahaja. Yang paling sedih, sapuan itu mengandungi steroid.

Doktor cuba untuk meyakinkan saya bahawa sapuan yang mengandungi steroid itu terlalu sikit untuk memberi kesan sitemik kepada badan. Namun saya percaya, sikit-sikit ia masuk, lama-kelamaan ia mampu mengganggu juga. Apatah lagi sekiranya pesakit itu memang kerap menggunakan sapuan itu.

Bagaimana Shaklee membantu pesakit psoriasis?

Kebiasaannya saya akan mencadangkan SET BASIC kepada pesakit, iaitu :

Vitalea
Bcomlplex
Vitamin C, dan
ESP

Selepas menggunakan set ini, Vitamin E dan/atau GLA Complex akan ditambah ke dalam jadual pengambilan suplemen mereka. Mereka boleh consume salah satu atau kedua-duanya. Bergantung dengan keadaan kulit mereka.

Sekiranya pesakit mempunyai bajet yang besar, saya akan mencadangkan Vivix pula. Setakat ini, Vivix telah memberikan kesan yang paling baik kepada kulit saya. Dan saya gembira dengan hasilnya.

Suka untuk saya ingatkan, tempoh pemulihan adalah bergantung dengan tahap penyakit itu. Lebih kronik, maka lebih panjang tempoh yang akan diambil. Dan juga, pengambilan suplemen belum menjanjikan penyembuhan 100% tetapi ia membantu memberikan keadaan yang lebih baik dan selesa kepada pesakit.
 
Bayangkan pesakit itu seorang guru. Bagaimanakah dia dapat berhadapan dengan murid-muridnya dalam keadaan kulit yang merenyam, miang dan gatal-gatal. Oleh itu, dengan pengambilan suplemen secara konsisten mampu mengawal keadaan ini. Adakah anda seorang pesakit psoriasis?
Jangan malu dan segan untuk bertanya kepada saya, kerana saya memahami anda.

Dapatkan segera bekalan Vivix anda! Dan rasai perbezaannya sendiri.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.