Kesihatan bermula dari rumah

Alfalfa

Sambut tahun baru dengan promosi hebat!

Posted by on Jan 2, 2015 in Alfalfa, Promo, vitalea, Vivix | 0 comments

Alhamdulillah. 2015 dibuka HEBAT. Hebat dari segi dugaan, Hebat dari segi cabaran. Shaklee juga menawarkan promosi hebat kepada para pengedarnya! Happening kan promosi bulan ni? Apa lagi, jangan tunggu-tunggu. Cepat-cepat buat...

Read More

Rindunya dengan Alfalfa!

Posted by on Nov 25, 2014 in Alfalfa, keintiman | 0 comments

Rindunya dengan alfalfa – Nape pula nak rindu dengan alfalfa ni? Kan En Lan ada kat sebelah? Pelik betullah! Hahahahaha… Sekarang sudah berhenti sepenuhnya dari alfalfa, lebih kurang 2 minggu lebih. Cuma ada sedikit saja pengambilan alfalfa dari VitaLea. Coating hijau pada VitaLea ialah alfalfa. Namun kuantitinya tidak sebanyak pada Alfalfa Complex. Saya masih lagi berkira-kira untuk menghentikan juga pengambilan VitaLea dan menggantikan ia dengan MealShakes. MealShakes...

Read More

Cegah dan kawal diabetes anda!

Posted by on Nov 24, 2014 in Alfalfa, Diabetes, ESP, GLA Complex, Jurnal Kesihatan, OmegaGuard, Vita-Lea, Vitamin C, Vivix, Zinc | 0 comments

Cegah dan kawal diabetes anda! – Sekiranya anda belum disahkan menghidap diabetes, maka pastikan anda mencegahnya. Dan sekiranya anda telah disahkan, maka kawallah pemakanan anda dan jalani kehidupan yang sihat supaya ia dapat dikawal dari melarat. Shaklee telah menyediakan pelan pencegahan dan pengawaln untuk pesakit kencing manis. Bergantung kepada tanda-tanda dan simptoms yang sedang anda alami, pakar pemakanan dan kesihatan di Shaklee akan mencadangkan ia mengikut keperluan individu....

Read More

Kurus secara sihat dengan Shaklee

Posted by on Sep 4, 2014 in Alfalfa, Cinch Inch Loss Plan, DTX Complex, Herb-Lax, kurus, Lecithin, OmegaGuard, Phytocol-ST | 0 comments

La ni, ramai dok bising. Saya gemuk la. Saya tembamlah. Kadang, kita suggest suh p gym ke, workout sikit ke tak mau. Nah, saya nak suggest cara untuk kurus dengan Shaklee.  Mula-mula, anda kena faham dulu KONSEP KECANTIKAN. Cantik bukan sekadar muka yang comel lote tu. Cantik terdiri daripada fizikal tubuh badan yang sihat, berat badan yang ideal dan unggul, dan jua mental yang cerdas dan cergas. Bayangkan si A tu muka comel, badan pun just nice, tapi perangai…. Cakap dengan orang...

Read More

Beli satu dapat dua!

Posted by on Aug 12, 2014 in Alfalfa, B-Complex, Breastfeeding, ESP, kurus, Lecithin, OmegaGuard, Ostoematrix, Set B, Vita-Lea, Vitamin C | 0 comments

Biasanya, kalau promo kat kedai kan.. BELI SATU, PERCUMA SATU! Betul tak?  Dalam Shaklee tak. beli satu, anda akan dapat dua, mungkin tiga, atau mungkin empat. Hehehe, apa bendanya ni. Dalam Shaklee, beli satu produk, anda boleh dapat dua hingga tiga kebaikan produk Shaklee. Ramai yang mencari set menyusu dan set kurus sekarang. Ramai ibu yang nak cepat kurusnya. mungkin atas faktor kerja, atau pun faktor baju kerja yang dah sedia ada. Kalau tak turunkan cepat, dah satu hal nak kena g...

Read More

Shaklee Bandar Baru Bangi : Suplemen untuk Penyakit Kencing Manis

Posted by on Mar 7, 2014 in Alfalfa, B-Complex, Carotomax, Diabetes, GLA Complex, Ostoematrix, Vita-Lea, Vitamin C, Vivix, Zinc | 0 comments

Disebabkan ramai pesakit kencing manis (diabetes), maka ramai yang mengenai suplemen yang bersesuaian dengan penyakit ini. Secara bajetnya, saya akan mencadangkan ESP dan Bcomplex.  ESP : membantu meningkatkan fungsi jantung supaya tidak berapa lemah dan penat. Bcomplex : membakar glukos yang berlebihan di dalam badan dan kemudian menukarkan ia kepada tenaga. Mari kita lihat senarai suplemen lain bagi penyakit ini : Vitamin Asas Bagi Pesakit Diabetes : ♥B-Complex ♥ Menukarkan gula kepada...

Read More