Terapi Pagi CikYut

Dah lama pasang UniFi.
Tapi jarang sangat nak tengok apa channel yang ada.
Anak-anak selalu tengok rancangan Running Man.
Tak lama kemudian, ibu pun terjebak.

Kalau anda pengguna UniFi/HyppTv, buka channel 601.
Boleh ulang tengok kalau terlepas siaran.
Sekarang ibu addict dengan rancangan ni.
‘Get It Beauty’

Mencari tips kecantikan dan solekan secara natural.
Tips dalaman boleh cuba Vivix, Vita C dan Bcomplex!
Hihihihi

Sakit kepala lagi…

Kebelakangan ini, sakit kepala CikYut makin menjadi-jadi. Telan Bcomplex tak jalan. Telan Ostematrix tak jalan. Telan kombinasi Bcomplex dan Ostematrix, barulaaaaaah ada kurang sikit.

Sebagai bekas Optometris, bila ada simptom sakit kepala, maka ada beberapa pemeriksaan susulan. Sebelum nak buat pemeriksaan susulan, perkara pertama yang CikYut kena buat ialah tukar spek! Hahahaha…

Agak-agakla kan… Dah pakai 4 tahun. Mungkin ada perubahan ralat refraksi. Sebelum tu, sebabkan kita ni perempuan, jadi sebaiknya buat ujian kehamilan dulu na.. Kot-kotla sangkutkan… Rezeki, mana nak tau!!

Ok… Hat tu confirm negatif. So, kena p check mata dulu. Bab ni la yang paling malas nak buat. Sebabnya, mata ku ini high astig, mmg stress bila org check. Ada masa, tangan sendiri yg p putar axis tu!!! Adoiyaaaai…. Hahahaha…

Ok ok… Nanti dah check mata, kita tengok, mata CikYut kena dak buat pemeriksaan susulan. Wait aaaaa….

To be continued..

Shaklee bantu pesakit Psoriasis

Alhamdulillah. Setelah hampir 7 tahun bersama Shaklee, saya berasa sangat selesa dan gembira. Pada ketika ini, tahap psoriasis saya adalah terkawal.



Kenapa saya rasa selesa?

Kerana saya tidak perlu lagi menggaru dengan dahsyat! Sekejap-sekejap menggaru kepala. Sekejap-sekejap menggaru di kaki. Sekejap-sekejap di belakang badan. Haish.. Ada masa saya berasa malu untuk berada di tempat awam. Jangan cakap tempat awam, nak jumpa pesakit saya dulu pun terasa malu (saya pernah bekerja di hospital!)


Kenapa saya rasa gembira?

Hahahaha… Haruslah nak gelak dengan senang hatinya! Kesihatan lebih baik, psoriasis terkawal, poket pun masih berisi (walaupun sudah resign dr keje di hospital). Shaklee bukan sahaja menambahbaik kehidupan yang lebih sihat, bahkan Shaklee membantu menambahbaik ekonomi. 





Semakin ramai yang mesej saya untuk bertanya mengenai Shaklee dan psoriasis. Apa yang saya consume, bagaimana saya consume. Ada yang sedang consume juga bertanya perkara yang saya. Saya senang hati untuk berkongsi dengan semua. Shaklee ada perantara. Namun, kuasa penyembuhan sebenar tetap datang dari Allah. Yang penting, untuk pesakit psoriasis ni, kita kena banyak sabar.


Shaklee merupakan suplemen semulajadi. Maka tindakannya adalah terus ke akar umbi. Di luar, kulit kita yang terganggu. Tapi suplemen Shaklee tidak bertindak terus di kulit. Ia akan masuk ke dalam mencari penyebabnya. Apakah yang rosak, bagaimana ia rosak. Maka itu yang akan dibaiki dahulu. Oleh itu, ia perlukan satu tempoh sebelum ia benar-benar memberikan kesan yang baik.


Buat yang bertanya, apakah cadangan suplemen yang bersesuaian dengan pesakit psoriasis? Ini jawapan saya. Namun, ia tidak FIX ini sahaja. Ada kemungkinan ia perlu diubahsuai mengikut keadaan atau tahap psoriasis itu.


pst – Set ini saya yang buat, Jangan tanya di kaunter Shaklee pula ye! hihihi


Namun, on top of this set, saya senang untuk mencadangkan VIVIX kepada anda. 



Kenapa vivix? 

Ini kerana Vivix bertindak dalam 4 cara:

1. Mempertahankan sel (Improve cell defense)


2. Memberi tenaga kepada sel (Increase cell energy)

3. Memperbaiki sel (Promote cell repair)

4. Meningkatkan prestasi sel (Optimize cell performance)

Maka, VIVIX akan bertindak terus kepada sel. Tak perlu nak konar sana, konar sini. Ia sudah tahu tempat tindakannya. Lebih cepat, lebih pantas, dan hasil yang LEBIH BAIK!




Adakah anda seorang pesakit psoriasis? Atau anda mempunyai saudara-mara atau kenalan yang sedang menghidap penyakit ini? Beritahu mereka, saya ingin bantu mereka.

Hubungi saya segera ya. Yus 019.271.2601