Misi Kurus di bulan puasa

Bila bulan puasa, masing-masing berpakat nak kuruskan badan. Yelah, boleh la pakai baju yang ada cutting masa hari raya nanti kan. Kalau betul-betuk nak kurus, bukan setakat berpuasa aje sebenarnya. Setakat puasa, lepas tu korang bantai melantak masa berbuka dan moreh, apa cerita?! Tak jadilah misi kurus tu nanti!

Dengan set kurus Shaklee, kita boleh dapat berat yang ideal, bentuk badan yang diinginkan dan juga kesihatan yang lebih baik. Tambahkan sedikit dengan senaman dan penjagaan makanan sepanjang berpuasa ni, pasti berkilo dapat diturunkan.

Saya pun sedang dalam misi kurus. Dari awal berpuasa, saya amalkan bersahur dan berbuka dengan ESP dan Cinch Shake. Kadang kala, saya akan tetap ambil nasi. Tapi agaknya perut dah ditrain menjadi kecil, apabila masuk nasi, esoknya dari sahur sehingga ke tengahari, saya akan mengulang ke tandas. Jadi, kalau nak makan nasi pun saya ambil untuk buat rasa saja di tekak.

Kali terakhir menimbang berat ialah pada hari Selasa lepas. Berat pada hari itu ialah 53kg. Misi saya ialah untuk berada di bawah 50kg. Dalam 45-49kg. Insyaallah, pasti boleh capai! Jom sama-sama menjayakan misi kurus.

Kurus secara sihat dengan Shaklee

La ni, ramai dok bising. Saya gemuk la. Saya tembamlah. Kadang, kita suggest suh p gym ke, workout sikit ke tak mau. Nah, saya nak suggest cara untuk kurus dengan Shaklee. 

Mula-mula, anda kena faham dulu KONSEP KECANTIKAN. Cantik bukan sekadar muka yang comel lote tu. Cantik terdiri daripada fizikal tubuh badan yang sihat, berat badan yang ideal dan unggul, dan jua mental yang cerdas dan cergas.

Bayangkan si A tu muka comel, badan pun just nice, tapi perangai…. Cakap dengan orang kasar, bertempik bagai. Cantik ke tu? Selalu orang akan cakap kan, ‘Muka je cantik, tapi perangai macam setan!’ Dah hilang nilai kecantikan si A tu. Jadi, perlulah ketiga-tiga elemen ini cantik secara seiring.

Untuk kurus, biasanya saya akan suggest CINCH SHAKE MIX.

KEISTIMEWAAN Cinch Shake Mix.
Ia menghalang kehilangan otot,
Melindungi metabolisma,
Dan meningkatkan kehilangan lemak tanpa kesan yo-yo diet


Teh yang dibuat secara eksklusif dengan camputan teh hijau dan roibos merah dan putih. Membantu dalam meningkatkan metabolisma. Ia merupakan penggalak tenaga (booster) dan juga tinggi dalam antioksidan. Sangat sedap diminum panas dan sejuk disertakan dengan sedikit perahan lemon.


Tambahkan lagi PHYTOCOL-ST ke dalam senarai.

Phytocol-ST membantu menurunkan kolesterol secara semulajadi. Ini kerana satu tablet Phytocol-ST membekalkan 2000mg fitosterol tumbuhan. Fitosterol tumbuhan telah dibuktikan secara klinikal dalam lebih dari 80 kajian dapat menurunkan kolesterol LDL. 

Selain dari TIGA produk di atas, antara produk lain yang boleh dimasukkan ke dalam set slim anda ialah :

Ada satu produk yang saya belum cuba. Dan ia dikatakan mampu mencuci bersih usus kita sehingga keluar cacing jahat. mmm… Mungkin saya perlu cuba produk itu!


Berminat untuk mendapatkan Set Kurus Shaklee? 
Hubungi saya segera.


Testimonial : Mengerjakan umrah tanpa sebarang masalah

Syukur bila mendengar ada teman-teman yang mahu mengerjakan umrah. Dapat juga mereka menjejakkan kaki mereka ke sana. Rezeki mereka. Saya sedang berusaha ke arah itu. Semoga dengan izinNya, saya dapat membawa seluruh keluarga saya ke sana.

Umum tahu keadaan cuaca di sana, panas dan sejuknya kadang kala melampau. Sebagai hambaNya yang sedang membawa diri yang kerdil sudah pasti kita mahu menyudahkan sesi umrah tanpa sebarang masalah. Jadi atas usaha kita untuk mengelakkan dari mengalami sebarang masalah. Pengambilan supplemen adalah antara salah satu usaha. Yang lainnya kita bertawakal kepadaNya.

Seorang teman dari Jaringan Euphoria baru sahaja kembali mengerjakan umrah. Lantas beliau berkongsi ini dengan kami :


Testimonial : Sy mencari suppliemnt yg sesuai utk diri esp utk mengerjakn umrah pd bln ramadhan yg sgt memerlukn ketahan physical & mental 🙂 Azrin Mohd mencadangkn Set A + PD sebagai bekalan. Alhamdulillah…berkat pengguna suppliemnt n PD, kami sekeluarga sihat tanpa batuk, selsema & demam ketika di tanah suci & sekembali ke tanah air. Kami dpt menjlni ibadah dgn sempurna tnpa rasa letih & kepenatan dgn keadaan cuaca panas sehingga mencecah 54deg. Selain tu,dgn Cinch Mix Shake & Lecithin sy berjaya menurunkn berat sbyk 2kg pd minggu petama & seterusnye. Thanks Rin for your advice! terus terpikat nk join shaklee 🙂
 ·  ·  · August 20 at 7:28am 


Subhanallah. Ya, apapun boleh berlaku di sana. Kerana apa sahaja yang berlaku dalam kehidupan kita, setiap saat, setiap minit adalah atas keizinanNya. Kita hanya berusaha. Boleh email kepada saya di ibuaz.shoppe[@]gmail.com atau sms kan kepada saya 019-2712601 untuk mendapatkan pandangan dan konsultasi percuma.