Kekal bertenaga sepanjang hari

Jadi surirumah sambil menguruskan bisnes bukan kerja mudah.
Nak mengadap laptop, si kecik akan ikut mengadap.
Nak lipat baju, si kecik akan ikut melipat.

Jadinya, bila kerja nak selesai.
Anggaran satu kerja yang boleh selesai dalam masa 30 minit, kadang kala akan menjadi satu jam.
Ya, begitulah kebiasaannya.

Maka, apabila si kecil tidurlah baru si ibu dapat melakukan beberapa perkara.
Dengan sedikit bantuan tambahan untuk mengelakkan si ibu turut lena.

Apabila ada hari yang saya rasakan perlu melakukan banyak tugasan, maka saya akan dapatkan bantuan Cinch Tea Mix untuk bantu saya kekal bertenaga.

Alhamdulillah.
Tambahkan sedikit perahan lemon dan setitik stevia untuk menambahkan kesedapannya.
Insyaallah, sangat membantu mengekalkan si ibu untuk celik sepanjang hari dan melakukan tugasan harian.

Misi Kurus di bulan puasa

Bila bulan puasa, masing-masing berpakat nak kuruskan badan. Yelah, boleh la pakai baju yang ada cutting masa hari raya nanti kan. Kalau betul-betuk nak kurus, bukan setakat berpuasa aje sebenarnya. Setakat puasa, lepas tu korang bantai melantak masa berbuka dan moreh, apa cerita?! Tak jadilah misi kurus tu nanti!

Dengan set kurus Shaklee, kita boleh dapat berat yang ideal, bentuk badan yang diinginkan dan juga kesihatan yang lebih baik. Tambahkan sedikit dengan senaman dan penjagaan makanan sepanjang berpuasa ni, pasti berkilo dapat diturunkan.

Saya pun sedang dalam misi kurus. Dari awal berpuasa, saya amalkan bersahur dan berbuka dengan ESP dan Cinch Shake. Kadang kala, saya akan tetap ambil nasi. Tapi agaknya perut dah ditrain menjadi kecil, apabila masuk nasi, esoknya dari sahur sehingga ke tengahari, saya akan mengulang ke tandas. Jadi, kalau nak makan nasi pun saya ambil untuk buat rasa saja di tekak.

Kali terakhir menimbang berat ialah pada hari Selasa lepas. Berat pada hari itu ialah 53kg. Misi saya ialah untuk berada di bawah 50kg. Dalam 45-49kg. Insyaallah, pasti boleh capai! Jom sama-sama menjayakan misi kurus.