Kesihatan bermula dari rumah

ESP

Shaklee’s Top 10

Posted by on May 4, 2017 in ESP, Jurnal Kesihatan, Vivix | 0 comments

Bismillahirrahmanirrahim.   Tanpa perlu Shaklee senaraikan apakah produk Shaklee paling NGETOP, rasanya ramai yang dah tahu. Ish… Kalau korang tak tahu, maksudnya masih belum femes la Shaklee ni.   Yup. Produk paling TOP di Shaklee ialah Vivix. Botolnya kecil aje kalau korang tak pernah tengok. Bak kata pepatah, kecil-kecil cili padi, walaupun kecil tetap berapi.   Berikut ialah Carta Top 10 Shaklee.   Perati bebaik. Tu dia Miss Cantik Kebabom, Cik Vivix. Mengikut...

Read More

Promosi ESP dan Vita C kembali

Posted by on Sep 5, 2016 in ESP, Jurnal Kesihatan, kurus, Promo, Vitamin C | 0 comments

Bismillah.Alhamdulillah.Alhamdulillah.Alhamdulillah.Promosi ESP dan Vita C kembali lagi.Para peminat ESP dan Vita C memang akan suka dengan promosi ini.Jangan lepaskan peluang tau!Ohya..Saya lupa nak update berat saya selepas melalui sesi Eat Clean Meal Plan.Ya Allah, itu baru saja menjaga portion dan juga makanan yang masuk.Belum buat lagi aktiviti bersenam dan sebagainya.Berat saya sebelum sesi ialah 59.2kg.Dan pada hari terakhir, iaitu pada hari ke 7, berat saya telah menurun ke...

Read More

Set Ramadhan Shaklee

Posted by on Jun 8, 2016 in ESP, Lecithin, Meal Shakes, Performance, Puasa | 0 comments

Set Ramadhan Shaklee

Set Ramadhan Shaklee. Set laris selama 3 bulan sebelum bulan Ramadhan. Ini kerana, mereka yang gemar melakukan puasa sunat pada bulan Rejab dan Syaaban, akan bersedia dengan set ini. Tak lupa juga buat wanita-wanita yang gigih mengganti puasa sebelum ketibaan bulan Ramadhan. Mari kita lihat secara ringkas MANFAAT setiap produk dalam set ini. ESP Pembekal tenaga : Membekal tenaga dengan SEGERA dan juga membantu meningkatkan sistem imun.  Performance Mencegah Penyahhidratan : mengurangkan...

Read More

Promosi ESP kembali!!

Posted by on Sep 2, 2015 in ESP, Promo, VitaLea for Children | 0 comments

Bismillahirrahmanirrahiiim Alhamdulillah. Bulan Sept ni takde REWARD BONANZA. Tapi kembali dengan promosi HEBAT!! Mana tak HEBATnya.. Bulan ni, kita akan bermandi ESP!!   Sekiranya anda perlukan pesanan dengan kadar SEGERA, hubungi CikYut ya (0192712601). Penghantaran terus dibuat di sekitar Bangi, Bandar Bru Bangi, Kajang, Semenyih, Putrajaya, Cyberjaya dan...

Read More

Misi Kurus di bulan puasa

Posted by on Jul 11, 2015 in Cinch Inch Loss Plan, cinch shake, cinch tea mix, ESP, Jurnal Kesihatan, kurus, Lecithin, OmegaGuard | 0 comments

Bila bulan puasa, masing-masing berpakat nak kuruskan badan. Yelah, boleh la pakai baju yang ada cutting masa hari raya nanti kan. Kalau betul-betuk nak kurus, bukan setakat berpuasa aje sebenarnya. Setakat puasa, lepas tu korang bantai melantak masa berbuka dan moreh, apa cerita?! Tak jadilah misi kurus tu nanti! Dengan set kurus Shaklee, kita boleh dapat berat yang ideal, bentuk badan yang diinginkan dan juga kesihatan yang lebih baik. Tambahkan sedikit dengan senaman dan penjagaan makanan...

Read More

Mengapa PERLU consume ESP?

Posted by on Feb 27, 2015 in Collagen Powder, ESP, Vivix | 0 comments

Sekiranya anda sentiasa bersama saya, pasti sudah tahu yang saya sangat sukakan ESP. Sejak consume ESP pada 2008, ia antara yang wajib ada dalam diet seharian saya. Selain dari ESP, saya juga consume Vivix dan SCP. Sekarang Azmie tidak menyusu badan, maka saya sudah memulakan rutin yang baru. Soalan yang sering saya terima ialah  “Perlukah consume ESP lagi walaupun sudah consume Vivix atau collagen?“ Saya suka menggunakan analogi batu-bata. Seperti dalam gambar. Batu-bata...

Read More