Ada suplemen ke untuk penyakit Tibi?

APAKAH PENYAKIT TIBI?
* Tibi adalah sejenis penyakit berbahaya yang membawa maut jika tidak dirawat.
* Ianya disebabkan oleh kuman Tibi.
* Kuman Tibi biasanya menjangkiti paru-paru tapi boleh juga menyerang organ-organ badan yang lain seperti tulang, otak, kulit, kelenjar, buah pinggang dan sebagainya.

Organ serangan
BAGAIMANA PENYAKIT TIBI MEREBAK?
* kuman Tibi di sebarkan melalui udara.
* Pesakit Tibi akan mengeluarkan berjuta-juta kuman Tibi ke udara ketika bersin atau batuk.
* Orang yang menyedut udara tercemar dengan kuman Tibi akan berisiko untuk dijangkiti penyakit Tibi.
TANDA-TANDA PENYAKIT TIBI
*Batuk berterusan Iebih dari 2 minggu
*Kahak berdarah
*Demam dan berpeluh di sebelah petang dan malam
*Hilang selera makan
*Susut berat badan
*Sakit dada apabila menarik nafas atau batuk
*Mudah Ietih.
BAGAIMANA MENGESAN PENYAKIT TIBI
*Jika anda mengalami tanda-tanda yang disebutkan, anda perlu melakukan pemeriksaan berikut:-
*Pemeriksaan doktor
*pemeriksaan kahak untuk pastikan kuman Tibi
*Pemeriksaan X-ray dada.

Pemeriksaan doktor
RAWATAN PENYAKIT TIBI
*Penyakit Tibi boleh dirawat dengan sempurna sekurang-kurangnya selama 6 bulan iaitu:-
*2 bulan pertama -makan ubat setiap hari
*4 bulan berikutnya-makan ubat 2 Kali seminggu
LANGKAH-LANGKAH PENCEGAHAN
*Memberi suntikan BCG kepada bayi yang baru lahir
*Segera ke hospital, jika mengalami batuk yang berterusan lebih dari 2 seminggu
*Sesiapa yang tinggal bersama dengan pesakit Tibi perlu melakukan pemeriksaan di klinik atau hospital kerajaan
*Memastikan rumah mempunyai pengudaraan yang sempurna
*Membiarkan banyak cahaya matahari masuk ke dalam rumah kerana cahaya boleh membunuh kuman Tibi.
*Mengamalkan pemakanan yang sihat dan seimbang.
*Mendapatkan rehat yang cukup.
*Elakkan tinggal bersesak-sesak dalam rumah yang sempit
KEMUDAHAN KESIHATAN
*Pemeriksaan kahak dan rawatan penyakit Tibi boleh didapati secara
percuma di semua hospital dan klinik kesihatan kerajaan.

Kemudahan Kesihatan
FAKTA PENTING :
*Penyakit Tibi tidak boleh berjangkit melalui makanan dan minuman.
*Penyakit Tibi bukan sejenis penyakit keturunan
*Pesakit Tibi yang telah menerima rawatan lebih dari 2 minggu, tidak lagi menjangkiti orang lain.
*Anda berpeluang untuk sembuh jika anda mematuhi rawatan yang disediakan.

Tidak berjangkit melalui makanan

Sumber:
Unit Promosi Kesihatan Jabatan Kesihatan Negeri Sabah 2001

Apakah suplemen SHAKLEE yang boleh dicadangankan kepada pesakit Tibi?
– Vivix
– Nutriferon
– Sustained Release Vit C Plus
– Garlic
– Caratomax
– Omega Guard
– Vita E
– Zinc Complex
Bagaimanapun, set untuk pesakit Tibi ini dapat disesuaikan mengikut bajet anda. Cuma perlu hubungi saya dan kita akan berikan cadangan suplemen mengikut poket anda. Jangan susah hati ya.
Berminat untuk mendapatkannya pada HARGA ISTIMEWA? 
Sila hubungi saya : Yusrina binti Mohamat Hata (Yus) 
Shaklee Independent Distributor ID : 818055 
SMS/WhatsApp : 019-2712601 
Emel : ibuaz.shoppe@gmail.com 
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease *

Jangan biarkan ia mengganggu!

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease * 


Kalau raya tahun lepas, saya cadangkan beberapa suplemen untuk membantu mengawal kolesterol dan membantu mengawal kenaikan berat badan yang mendadak iaitu Vit C, GLA Complex, Vit E, dan Lecithin. Kali ini saya mahu mencadangkan beberapa suplemen lain yang boleh juga diambilsepanjang bulan perayaan nanti. 

Biasalahkan. Apabila tiba musim perayaan, pelbagai juadah terhidang di atas meja. Semuanya hendak dirasa. Sehingga terlupa untuk meminum air masak yang secukupnya. Kemudian, mulalah rasa perut tu sudah senak semacam.

Apa kata buat persedian sebelum anda mengalami sebarang masalah. Saya tahu, ada yang kata “Kontrol-kontrol le makan tu. Jangan main belasah je!”. Tetapi berapa ramai yang mampu? Sekiranya anda mampu sekalipun, tiada halangan untuk anda untuk mempersiapkan diri anda bukan?






Berminat untuk mendapatkannya pada HARGA ISTIMEWA? 
Sila hubungi saya : Yusrina binti Mohamat Hata (Yus) 
Shaklee Independent Distributor ID : 818055 
SMS/WhatsApp : 019-2712601 
Emel : ibuaz.shoppe@gmail.com

Ada apa dgn GARLIC TABS?

Salam…

Ramai yang masuk ke blog saya di www.yusrinahata.com atau di www.ibuaz.blogspot.com aah dengan kata kunci ‘Shaklee Garlic Tabs’. Tak percaya? Cuba korang tgk ni…

Ni dari Nuffnang

Ni dari dashboard blogspot

Oleh itu,saya nak kongsi la sket khasiat mengenai Shaklee’s Garlic Complex ni. (ehem…actually I just found out that blogspot also have stat..that is why I can capture the picture!!! ahaks)
Saya sangat suka consume Shaklee’s Garlic Complex kerana ia tidak berbau dan menyenangkan bau badan walau berpeluh seharian. Uniknya dengan garlic Shaklee, saya hanya perlu memakan sebanyak 2 biji yang bersamaan dengan satu buku bawang putih asli. Sebelum ni pun mmg saya dah makan garlic dari produk lain. Mak yang belikan. Saya makan dari kecil dulu. Tak lalu nak telan yg original.
 
 
Namun bagi mereka yang ingin mencuba secara tradisional, ini ada petuanya.

Subject: Self Detoxification

Before you go to bed at night, prepare this magic potion: Finely chop or
use the food blender to chop up two cloves of fresh garlic and let it
expose to the air for a few minutes while you wash up your blender or
chopping board.

The chopping releases the enzyme allinase in the garlic. Gather the
chopped garlic on a spoon and swallow it with water.

The garlic will travel your entire digestive tract while you sleep and
scavenge and neutralize all the toxins, carcinogens, harmful bacteria,
fungi, viruses, foreign chemical before they can harm your healthy cells.

Swallowing the chopped garlic will not give you garlic breath, as long as
you don’t chew it. You brush your teeth and rinse your mouth before you go
to bed anyway.

In the morning, drink a big glass of water. Your first bowel movement will
have a strong garlic odor and you will know that the harmful stuff have
been eliminated from your body. Try it, especially if you have had a bad
eating day.

Ok tak? Bagi mereka yg berani, boleh la cuba! Boleh dapatkan info mengenai produk ini juga di sini. Sebarang pesanan, boleh dibuat melalui ibuaz.shoppe@gmail.com atau melalui SMS 019-2712601