Kesihatan bermula dari rumah

kurus

Promosi ESP dan Vita C kembali

Posted by on Sep 5, 2016 in ESP, Jurnal Kesihatan, kurus, Promo, Vitamin C | 0 comments

Bismillah.Alhamdulillah.Alhamdulillah.Alhamdulillah.Promosi ESP dan Vita C kembali lagi.Para peminat ESP dan Vita C memang akan suka dengan promosi ini.Jangan lepaskan peluang tau!Ohya..Saya lupa nak update berat saya selepas melalui sesi Eat Clean Meal Plan.Ya Allah, itu baru saja menjaga portion dan juga makanan yang masuk.Belum buat lagi aktiviti bersenam dan sebagainya.Berat saya sebelum sesi ialah 59.2kg.Dan pada hari terakhir, iaitu pada hari ke 7, berat saya telah menurun ke...

Read More

Diet oh Diet

Posted by on Aug 8, 2016 in Jurnal Kesihatan, kurus | 0 comments

Diet oh Diet

Kalau sebut pasal diet, biasanya orang fikir satu je, ‘Nak kurus la tu!’ kan kan.. Kalau tengok badan CikYut ni, memang dah membulat sangat gamaknya. Biasanya berat sekitar 55-60kg saja. Sekarang memang dah lebih sangat. Sejak menyusukan Azmie, selera makan memang naik. Tapi masalahnya dah jadi tabiat pula ni. Bila Azmie dah kurang menyusu, tak pula reti nak perlahankan sikit cara makan tu kan… Maka dengan itu, naik mendadak le berat badan ni. Bila berat naik, maka ia sangat...

Read More

Hanya 7 hari!!

Posted by on May 30, 2016 in Jurnal Kesihatan, kurus | 0 comments

Hanya 7 hari!!

Bulan lepas, kawan-kawan Shaklee dok update pasal Pelan Detox 7 hari Shaklee.Sangatlah CikYut tak ambil port.Hahahah…Kelmarin.Masa di NC, Cik Celine tunjukkan hasil mereka yang teah melalui program 7 hari tu.Fuuuuh… hasilnya memang mengujakan!Dok mikir lagi.Dah sampai masa, CikYut perlu sahut cabaran ni.Rasanya, waktu paling mencabar untuk CikYut ialah waktu makan malam.Kerana, kebiasaannya, CikYut akan makan kemudian dari semua orang.Dan akan habiskan lauk di atas meja.Ok…...

Read More

Orang lain dah DETOKS….

Posted by on May 14, 2016 in Jurnal Kesihatan, Kolesterol, kurus | 0 comments

Bulan lepas, kawan-kawan Shaklee semua pakat menDETOKSkan diri mereka. Disebabkan asyik ternampak aje apa yang diorang buat, maka barulah tergerak hati nak menDETOKS sama. Hihihi… Kalau ikut rasa hati ni kan… Memang le MALAS. Sebabnya CikYut suka makan. Tapi disebabkan memikirkan KESIHATAN diri, maka nak tak nak, perlu juga buat ni. Lagilah CikYut ni pesakit psoriasis. Demi memastikan diri sentiasa sihat dan bertenaga untuk keluarga, mohle kita menDETOKS. APA ITU DETOKS? Detoks...

Read More

Misi Kurus di bulan puasa

Posted by on Jul 11, 2015 in Cinch Inch Loss Plan, cinch shake, cinch tea mix, ESP, Jurnal Kesihatan, kurus, Lecithin, OmegaGuard | 0 comments

Bila bulan puasa, masing-masing berpakat nak kuruskan badan. Yelah, boleh la pakai baju yang ada cutting masa hari raya nanti kan. Kalau betul-betuk nak kurus, bukan setakat berpuasa aje sebenarnya. Setakat puasa, lepas tu korang bantai melantak masa berbuka dan moreh, apa cerita?! Tak jadilah misi kurus tu nanti! Dengan set kurus Shaklee, kita boleh dapat berat yang ideal, bentuk badan yang diinginkan dan juga kesihatan yang lebih baik. Tambahkan sedikit dengan senaman dan penjagaan makanan...

Read More

My #ShakleeEffect

Posted by on Dec 12, 2014 in Kulit, kurus, Testimonial | 0 comments

Ok…jenuh nak cari gambar dulu-dulu sebelum consume Shaklee.Nak tunjuk kulit muka, Alhamdulillah, kulit muka memang comey dari kecik!Nak kata memang jaga kulit, tak juga.Pencuci muka beli pun, kadang buat pameran je dalam bilik air tu. Gambar sebelum tu, awal sket sebelum consume.Gambar yang paling dekat memang tak jumpa.CikYut bukan kaki bergambar apatah lagi selfie.Sekarang je baru nak belajar.Tak tau la berat masa tu bape kilo oooi!Tembam bukan main. Memang tau tembam sebab banyak baju...

Read More