Kesihatan bermula dari rumah

Lecithin

Set Ramadhan Shaklee

Posted by on Jun 8, 2016 in ESP, Lecithin, Meal Shakes, Performance, Puasa | 0 comments

Set Ramadhan Shaklee

Set Ramadhan Shaklee. Set laris selama 3 bulan sebelum bulan Ramadhan. Ini kerana, mereka yang gemar melakukan puasa sunat pada bulan Rejab dan Syaaban, akan bersedia dengan set ini. Tak lupa juga buat wanita-wanita yang gigih mengganti puasa sebelum ketibaan bulan Ramadhan. Mari kita lihat secara ringkas MANFAAT setiap produk dalam set ini. ESP Pembekal tenaga : Membekal tenaga dengan SEGERA dan juga membantu meningkatkan sistem imun.  Performance Mencegah Penyahhidratan : mengurangkan...

Read More

Misi Kurus di bulan puasa

Posted by on Jul 11, 2015 in Cinch Inch Loss Plan, cinch shake, cinch tea mix, ESP, Jurnal Kesihatan, kurus, Lecithin, OmegaGuard | 0 comments

Bila bulan puasa, masing-masing berpakat nak kuruskan badan. Yelah, boleh la pakai baju yang ada cutting masa hari raya nanti kan. Kalau betul-betuk nak kurus, bukan setakat berpuasa aje sebenarnya. Setakat puasa, lepas tu korang bantai melantak masa berbuka dan moreh, apa cerita?! Tak jadilah misi kurus tu nanti! Dengan set kurus Shaklee, kita boleh dapat berat yang ideal, bentuk badan yang diinginkan dan juga kesihatan yang lebih baik. Tambahkan sedikit dengan senaman dan penjagaan makanan...

Read More

Kurus secara sihat dengan Shaklee

Posted by on Sep 4, 2014 in Alfalfa, Cinch Inch Loss Plan, DTX Complex, Herb-Lax, kurus, Lecithin, OmegaGuard, Phytocol-ST | 0 comments

La ni, ramai dok bising. Saya gemuk la. Saya tembamlah. Kadang, kita suggest suh p gym ke, workout sikit ke tak mau. Nah, saya nak suggest cara untuk kurus dengan Shaklee.  Mula-mula, anda kena faham dulu KONSEP KECANTIKAN. Cantik bukan sekadar muka yang comel lote tu. Cantik terdiri daripada fizikal tubuh badan yang sihat, berat badan yang ideal dan unggul, dan jua mental yang cerdas dan cergas. Bayangkan si A tu muka comel, badan pun just nice, tapi perangai…. Cakap dengan orang...

Read More

Shaklee Effect : Lecithin membantu dalam penyusuan

Posted by on Aug 20, 2014 in Breastfeeding, Lecithin | 0 comments

Setahun lebih saya kurang aktif di dalam dunia penyusuan. Saya hanya berkongsi perkara-perkara berkaitan dengan penyusuan apabila terdapat pelanggan-pelanggan setia Sihat2u yang menghubungi saya dan ingin mengetahui segala yang berkaitan mengenai penyusuan.  Sekali-sekala saya akan mendapat pelanggan telefon dari ibu-ibu yang bersalin di Hospital Serdang kerana saya masih lagi terlibat dengan aktiviti penyusuan di hospital. Seperti biasa, sekiranya ia berkaitan dengan penyusuan, pastinya...

Read More

Beli satu dapat dua!

Posted by on Aug 12, 2014 in Alfalfa, B-Complex, Breastfeeding, ESP, kurus, Lecithin, OmegaGuard, Ostoematrix, Set B, Vita-Lea, Vitamin C | 0 comments

Biasanya, kalau promo kat kedai kan.. BELI SATU, PERCUMA SATU! Betul tak?  Dalam Shaklee tak. beli satu, anda akan dapat dua, mungkin tiga, atau mungkin empat. Hehehe, apa bendanya ni. Dalam Shaklee, beli satu produk, anda boleh dapat dua hingga tiga kebaikan produk Shaklee. Ramai yang mencari set menyusu dan set kurus sekarang. Ramai ibu yang nak cepat kurusnya. mungkin atas faktor kerja, atau pun faktor baju kerja yang dah sedia ada. Kalau tak turunkan cepat, dah satu hal nak kena g...

Read More

Mahu kurus semasa penyusuan?

Posted by on Jan 15, 2013 in Herb-Lax, kurus, Lecithin, OmegaGuard, Set 3M | 0 comments

Sesuai ke diet kalori rendah semasa anda menyusukan?  Penyusuan memerlukan banyak nutrien & membakar banyak kalori. Dalam usaha untuk menghasilkan bekalan susu, badan memerlukan bekalan yang nutrien & tenaga yangt banyak. Ibu baru perlu memberi tumpuan kepada diet memakan yang seimbang yang kaya dengan bijirin penuh, buah–buahan segar dan sayur–sayuran, dan daging tanpa lemak. Tambahan 500 kalori sehari lebih daripada keperluan biasa adalah disyorkan semasa...

Read More