Kesihatan bermula dari rumah

OmegaGuard

OmegaGuard, pilihan PERTAMA untuk psoriasis

Posted by on Sep 20, 2017 in Jurnal Psoriasis, OmegaGuard | 0 comments

OmegaGuard, pilihan PERTAMA untuk psoriasis

Sebelum ini, saya membuat aturan sendiri dalam mengawal dan membaikpulih keadaan psoriasis saya. Susunan aturan pengambilan saya adalah seperti berikut : . Set Basic (ESP, Vitalea, Bcomplex & SR VitaC) OmegaGuard Nutriferon Vivix . . Tetapi, selepas menghadiri kelas Dr Anya, susunatur ini berubah. Ini kerana fungsi setiap suplemen itu. . Dah kenapa plak nak berubah? Masa nak masuk dalam perut tu ke yang berubah? Atau macamana? Hihihi… Pelikkan. Kalau ikutkan, telan aje la semuanya. ....

Read More

Anak kurang ke hospital!

Posted by on Sep 13, 2015 in Chewable Vit C, Jurnal Kesihatan, Meal Shakes, OmegaGuard, Pemakanan, VitaLea for Children | 0 comments

Bismillahirrahmanirrahiiim. Alhamdulillah. Pagi ni saya nak berkongsi dengan ibu-ibu dan bapa-bapa mengenai perasaan seorang ibu, Cik Liza. Setiap bulan, tanpa jemu selama 6 bulan, beliau akan membelikan MealShakes untuk anaknya. Dan pada bulan lepas, beliau telah menambah satu produk baru iaitu OmegaGuard.  Sebenarnya Cik Liza ada membeli Chewable Vita C dan Vitalea for Kids untuk si anak. Tetapi si anak tidak berapa menggemari rasa masam-masam manis Chewable Vita C dan Vitalea for Kids....

Read More

Misi Kurus di bulan puasa

Posted by on Jul 11, 2015 in Cinch Inch Loss Plan, cinch shake, cinch tea mix, ESP, Jurnal Kesihatan, kurus, Lecithin, OmegaGuard | 0 comments

Bila bulan puasa, masing-masing berpakat nak kuruskan badan. Yelah, boleh la pakai baju yang ada cutting masa hari raya nanti kan. Kalau betul-betuk nak kurus, bukan setakat berpuasa aje sebenarnya. Setakat puasa, lepas tu korang bantai melantak masa berbuka dan moreh, apa cerita?! Tak jadilah misi kurus tu nanti! Dengan set kurus Shaklee, kita boleh dapat berat yang ideal, bentuk badan yang diinginkan dan juga kesihatan yang lebih baik. Tambahkan sedikit dengan senaman dan penjagaan makanan...

Read More

Promosi HEBAT bulan Mei

Posted by on May 8, 2015 in OmegaGuard, Phytocol-ST, Promo, VitaLea for Children | 0 comments

Alhamdulillah. Setiap bulan Shaklee takan pernah miss untuk buat promosi buat ahlinya. Ini ada KELEBIHAN untuk semua ahli berdaftar. Harga yang ditawarkan adalah sangat berbaloi. Maka, pada bulan ini promosi Shaklee ialah OmegaGuard, Phytocol ST dan Vitalea for Children. OmegaGuard + Phytocol ST sangat bagus untuk pesakit darah tinggi, mereka yang mempunyai bacaan kolesterol yang tinggi dan juga yang mempunyai masalah jantung.  OmegaGuard + Vitalea for Children pula sesuai untuk...

Read More

Shaklee bantu pesakit Psoriasis

Posted by on Jan 6, 2015 in B-Complex, ESP, Jurnal Psoriasis, Kulit, OmegaGuard, Vitamin C, Vivix | 0 comments

Alhamdulillah. Setelah hampir 7 tahun bersama Shaklee, saya berasa sangat selesa dan gembira. Pada ketika ini, tahap psoriasis saya adalah terkawal. Kenapa saya rasa selesa? Kerana saya tidak perlu lagi menggaru dengan dahsyat! Sekejap-sekejap menggaru kepala. Sekejap-sekejap menggaru di kaki. Sekejap-sekejap di belakang badan. Haish.. Ada masa saya berasa malu untuk berada di tempat awam. Jangan cakap tempat awam, nak jumpa pesakit saya dulu pun terasa malu (saya pernah bekerja di hospital!)...

Read More

Satu botol, tak cukup sebulan!

Posted by on Nov 24, 2014 in OmegaGuard, Pemakanan | 0 comments

Satu botol, tak cukup sebulan – Apa pula yang tak cukup ni? Berebut dengan siapa pula? Itulah kalau ada barang baik kat rumah ni kan… Sebotol OmegaGuard mempunyai 90 biji kapsul. Dalam rumah ni, ada seorang ibu dan 3 orang anak kecil yang sangat minat dengan OmegaGuard ni. Ibu dia saja, makan 3-6 biji sehari. Anak-anak makan sebiji sehari.  Ok, jom buat kira-kira. Ibu makan 3 biji sehari, 3 x 30 hari = 90 biji. Anak ada 3 orang, makan sebiji sehari, 3 x 30 hari = 90 biji...

Read More