OmegaGuard dan Psoriasis

2/365

Bulan ni bulan OmegaGuard. Memang syok sangatla. Walaupun promosi Vivix bulan lepas, sakan yang membeli, tapi untuk Saya, OmegaGuard memang mengujakan.

.

.

OmegaGuard saaaangat membantu buat pesakit Psoriasis. Bantu kurangkan keradangan dan bantu kurangkan kemerahan.

.

Memang syok sangatla kan. Jangan lepaskan peluang ni, sekiranya anda merupakan salah seorang pesakit Psoriasis.

.

 

OmegaGuard, pilihan PERTAMA untuk psoriasis

Sebelum ini, saya membuat aturan sendiri dalam mengawal dan membaikpulih keadaan psoriasis saya. Susunan aturan pengambilan saya adalah seperti berikut :

.

Set Basic (ESP, Vitalea, Bcomplex & SR VitaC)

OmegaGuard

Nutriferon

Vivix

.

.

Tetapi, selepas menghadiri kelas Dr Anya, susunatur ini berubah. Ini kerana fungsi setiap suplemen itu.

.

Dah kenapa plak nak berubah? Masa nak masuk dalam perut tu ke yang berubah? Atau macamana? Hihihi… Pelikkan. Kalau ikutkan, telan aje la semuanya.

.

.

Katalah Ada seorang pesakit Psoriasis yang datang kepada CikYut, dan dia belum pernah lagi mengambil supplement sebagai salah satu cara untuk mengawal psoriasisnya, maka CikYut akan berikan susunatur yang baru tu.

.

Aturan yang baru dimulakan dengan OmegaGuard. Kenapa OmegaGuard? Ini untuk mengurangkan inflamasi dan keradangan yang berlaku. Bila tengah flare, kulit kemerahan, gatal merenyam bagai. Jadinya tugas omega ialah untuk mengurangkan inflamasi seterusnya mengurangkan kemerahan dan kegatalan tu.

.

Haaaa… Dah nampak kenapa ada aturan baru? Selepas beberapa Hari, bila keradangan tu dah berkurangan, barulah masuk suplemen yang lain. So , APA aturan yang baru?

.

Hihihi… Itu CikYut akan cerita kepada pesakit Psoriasis yang berurusan dengan CikYut ya. Nak cerita Kat sini semua, confirm panjang lebar. Kalau anda ialah pesakit Psoriasis, atau mempunyai kenalan yang menghidap Psoriasis, cepat-cepat hubungi CikYut ya.

.

.

KLIK SINI CEPAT!

Anak kurang ke hospital!

Bismillahirrahmanirrahiiim.

Alhamdulillah.

Pagi ni saya nak berkongsi dengan ibu-ibu dan bapa-bapa mengenai perasaan seorang ibu, Cik Liza. Setiap bulan, tanpa jemu selama 6 bulan, beliau akan membelikan MealShakes untuk anaknya. Dan pada bulan lepas, beliau telah menambah satu produk baru iaitu OmegaGuard. 
Sebenarnya Cik Liza ada membeli Chewable Vita C dan Vitalea for Kids untuk si anak. Tetapi si anak tidak berapa menggemari rasa masam-masam manis Chewable Vita C dan Vitalea for Kids. Jadi dia tidak mahu memaksa anaknya makan dua produk ini. 
Jadi sekarang, beliau hanya fokus kepada dua produk ini sahaja iaitu OmegaGuard dan MealShakes.
Bagaimana beliau boleh mula memberikan produk Shaklee kepada si anak?
Asalnya, beliau cari produk untuk bantu anaknya naikkan selera makan. Maka beliau hubungi saya. Saya cadangkan MealShakes. Selepas menggunakan MelaShakes dalam dua minggu, beliau perasan yang si anak jarang lagi demam. Sebelum consume, anaknya sering jatuh sakit. Setiap minggu Cik Liza akan bawa si anak ke klinik atau hospital.
Selepas beberapa bulan consume MealShakes, Cik Liza bertanya mengenai produk yang boleh mengurangkan batuk si anak. Walaupun sudah consume MealShakes untuk beberapa bulan, batuk si kecil nampak masih belum mahu hilang. Sekejap-sekjap akan kembali batuk. Sekejap-sekejap masih perlu mengulang ke hospital. Jadi, saya cadangkan pula OmegaGuard.
Kini, selepas satu bulan consume OmegaGuard, alhamdulillah, batuk si anak telah berkurangan. Cik Liza sangat gembira! Cuma dalam keadaan berjerebu sekarang, kita sebagai ibu perlu adakan lebih protection untuk si kecil kita. 
Adakah si kecil ibu-ibu dan bapa-bapa mempunyai masalah yang sama? Sering demam, batuk. Ibu dan bapa perlu cuti bergilir-gilir untuk menemankan si anak yang sakit. Ikhtiarkan dengan Set Kesihatan Kanak-kanak ini. InsyaAllah.
Hubungi saya (Yusrina) sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan berkaitan dengan masalah kesihatan dan pemakanan.
=====================
Yusrina Hata (818055)
Shaklee Certified Product Trainer
BF Peer Counselor  
=====================