Misi Kurus di bulan puasa

Bila bulan puasa, masing-masing berpakat nak kuruskan badan. Yelah, boleh la pakai baju yang ada cutting masa hari raya nanti kan. Kalau betul-betuk nak kurus, bukan setakat berpuasa aje sebenarnya. Setakat puasa, lepas tu korang bantai melantak masa berbuka dan moreh, apa cerita?! Tak jadilah misi kurus tu nanti!

Dengan set kurus Shaklee, kita boleh dapat berat yang ideal, bentuk badan yang diinginkan dan juga kesihatan yang lebih baik. Tambahkan sedikit dengan senaman dan penjagaan makanan sepanjang berpuasa ni, pasti berkilo dapat diturunkan.

Saya pun sedang dalam misi kurus. Dari awal berpuasa, saya amalkan bersahur dan berbuka dengan ESP dan Cinch Shake. Kadang kala, saya akan tetap ambil nasi. Tapi agaknya perut dah ditrain menjadi kecil, apabila masuk nasi, esoknya dari sahur sehingga ke tengahari, saya akan mengulang ke tandas. Jadi, kalau nak makan nasi pun saya ambil untuk buat rasa saja di tekak.

Kali terakhir menimbang berat ialah pada hari Selasa lepas. Berat pada hari itu ialah 53kg. Misi saya ialah untuk berada di bawah 50kg. Dalam 45-49kg. Insyaallah, pasti boleh capai! Jom sama-sama menjayakan misi kurus.

Promosi HEBAT bulan Mei

Alhamdulillah. Setiap bulan Shaklee takan pernah miss untuk buat promosi buat ahlinya. Ini ada KELEBIHAN untuk semua ahli berdaftar. Harga yang ditawarkan adalah sangat berbaloi.
Maka, pada bulan ini promosi Shaklee ialah OmegaGuard, Phytocol ST dan Vitalea for Children.
OmegaGuard + Phytocol ST sangat bagus untuk pesakit darah tinggi, mereka yang mempunyai bacaan kolesterol yang tinggi dan juga yang mempunyai masalah jantung. 
OmegaGuard + Vitalea for Children pula sesuai untuk anak-anak. Selain membantu mengekalkan kesihatan anak-anak pada paras OPTIMUM, ia membantu memberikan keupayaan kepada ingatan mereka.
Shaklee memang SESUAI untuk semua. Dari si kecil sehingga yang dewasa. Dan tidak pernah mengecewakan (selagi anda konsisten dengannya!)
Jangan lepaskan PELUANG ini sekiranya anda belum mendaftarkan diri sebagai ahli Shaklee. Hubungi saya segera!
CikYut – 0192712601

Shaklee bantu pesakit Psoriasis

Alhamdulillah. Setelah hampir 7 tahun bersama Shaklee, saya berasa sangat selesa dan gembira. Pada ketika ini, tahap psoriasis saya adalah terkawal.



Kenapa saya rasa selesa?

Kerana saya tidak perlu lagi menggaru dengan dahsyat! Sekejap-sekejap menggaru kepala. Sekejap-sekejap menggaru di kaki. Sekejap-sekejap di belakang badan. Haish.. Ada masa saya berasa malu untuk berada di tempat awam. Jangan cakap tempat awam, nak jumpa pesakit saya dulu pun terasa malu (saya pernah bekerja di hospital!)


Kenapa saya rasa gembira?

Hahahaha… Haruslah nak gelak dengan senang hatinya! Kesihatan lebih baik, psoriasis terkawal, poket pun masih berisi (walaupun sudah resign dr keje di hospital). Shaklee bukan sahaja menambahbaik kehidupan yang lebih sihat, bahkan Shaklee membantu menambahbaik ekonomi. 





Semakin ramai yang mesej saya untuk bertanya mengenai Shaklee dan psoriasis. Apa yang saya consume, bagaimana saya consume. Ada yang sedang consume juga bertanya perkara yang saya. Saya senang hati untuk berkongsi dengan semua. Shaklee ada perantara. Namun, kuasa penyembuhan sebenar tetap datang dari Allah. Yang penting, untuk pesakit psoriasis ni, kita kena banyak sabar.


Shaklee merupakan suplemen semulajadi. Maka tindakannya adalah terus ke akar umbi. Di luar, kulit kita yang terganggu. Tapi suplemen Shaklee tidak bertindak terus di kulit. Ia akan masuk ke dalam mencari penyebabnya. Apakah yang rosak, bagaimana ia rosak. Maka itu yang akan dibaiki dahulu. Oleh itu, ia perlukan satu tempoh sebelum ia benar-benar memberikan kesan yang baik.


Buat yang bertanya, apakah cadangan suplemen yang bersesuaian dengan pesakit psoriasis? Ini jawapan saya. Namun, ia tidak FIX ini sahaja. Ada kemungkinan ia perlu diubahsuai mengikut keadaan atau tahap psoriasis itu.


pst – Set ini saya yang buat, Jangan tanya di kaunter Shaklee pula ye! hihihi


Namun, on top of this set, saya senang untuk mencadangkan VIVIX kepada anda. 



Kenapa vivix? 

Ini kerana Vivix bertindak dalam 4 cara:

1. Mempertahankan sel (Improve cell defense)


2. Memberi tenaga kepada sel (Increase cell energy)

3. Memperbaiki sel (Promote cell repair)

4. Meningkatkan prestasi sel (Optimize cell performance)

Maka, VIVIX akan bertindak terus kepada sel. Tak perlu nak konar sana, konar sini. Ia sudah tahu tempat tindakannya. Lebih cepat, lebih pantas, dan hasil yang LEBIH BAIK!




Adakah anda seorang pesakit psoriasis? Atau anda mempunyai saudara-mara atau kenalan yang sedang menghidap penyakit ini? Beritahu mereka, saya ingin bantu mereka.

Hubungi saya segera ya. Yus 019.271.2601