Kesihatan bermula dari rumah

Triple Gem

Mengandung dan menyusukan di bulan puasa!

Posted by on Jul 11, 2013 in Breastfeeding, Hamil, Puasa, Triple Gem | 0 comments

Salam Ramadhan. Alhamdulillah. Edisi Ramadhan kali ini amat berbeza. Ramadhan-ramadhan yang lalu, sama ada berpuasa dan menyusukan atau berpuasa dan mengandung. Itu sahaja. Tetapi, kali ini, berpuasa, mengandung dan masih menyusukan Azrie.  Fuuuuh. Memang mencabar. Teramat mencabar buat saya. Pengalaman mengandung pada kali ini sudah cukup mencabar, apatah lagi berpuasa, menyusu dan mengandung. (-_-) Hari ini sudah dua hari berpuasa. Alamdulillah. Masih mampu. Pada Ramadhan kali ini,...

Read More

ALL TIME FEVERET!

Posted by on Jul 23, 2012 in Triple Gem | 0 comments

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease *  Alhamdulillah, Performance akan sampai pada hujung minggu hadapan. Seronoknya! Set ini memang sentiasa menjadi rebutan semua pelanggan SHAKLEE apabila tiba bulan Ramadhan sehinggakan stok Performance habis di HQ. Minggu depan baru nampak bekas Performance ni. Kasihan para pelanggan saya yang budiman yang sentiasa sabar menanti....

Read More

Tak perlu shaker, guna apa yang ada!

Posted by on Apr 26, 2012 in ESP, Meal Shakes, Performance, Triple Gem | 0 comments

Bila ketiga-tiga canister ni ada di rumah, kesemua trio AZ memang akan teruja. Pantang nampak, pasti disuruh ibunya untuk bancuhkan buat mereka. Hish… Lagi sedap kalau buat ice blended. Yummy! Oh ya, ada pelanggan-pelanggan yang budiman SMS kepada saya bertanya, kalau tiada shaker, boleh minum tak? Laaaa… Tentulah boleh. Tak perlulah dan dan tu nak p kedai beli shaker. Sekiranya di rumah ada bekas minuman seperti dalam gambar (itu contoh ya!), pun dah memadai. Janji air boleh...

Read More

Kekal segar sepanjang hari!

Posted by on Aug 13, 2010 in ESP, Meal Shakes, Performance, Triple Gem | 0 comments

Salam… Alhamdulillah. 3 hari sudah kita berpuasa. Saya kena mengaku bahawa puasa kali ni amat mencabar. Berbanding dengan 3 kali waktu mengandung yang lepas. Mmg saya cepat penat dan sentiasa lapar. Malah sebelum bulan puasa lagi, dari usia kandungan baru masuk 2-3 bulan lagi saya dah kepenatan. Jadi untuk mengatasi rasa penat yang melampau di bulan puasa ni, saya amalkan untuk makan kurma di waktu sahur dan juga minum 1-2 gelas campuran Performance Drink, ESP dan Meal Shake (Triple...

Read More