Kesihatan bermula dari rumah

Vitamin C

Promosi ESP dan Vita C kembali

Posted by on Sep 5, 2016 in ESP, Jurnal Kesihatan, kurus, Promo, Vitamin C | 0 comments

Bismillah.Alhamdulillah.Alhamdulillah.Alhamdulillah.Promosi ESP dan Vita C kembali lagi.Para peminat ESP dan Vita C memang akan suka dengan promosi ini.Jangan lepaskan peluang tau!Ohya..Saya lupa nak update berat saya selepas melalui sesi Eat Clean Meal Plan.Ya Allah, itu baru saja menjaga portion dan juga makanan yang masuk.Belum buat lagi aktiviti bersenam dan sebagainya.Berat saya sebelum sesi ialah 59.2kg.Dan pada hari terakhir, iaitu pada hari ke 7, berat saya telah menurun ke...

Read More

Terapi Pagi CikYut

Posted by on May 13, 2016 in B-Complex, Kecantikan, Vitamin C, Vivix | 0 comments

Dah lama pasang UniFi. Tapi jarang sangat nak tengok apa channel yang ada. Anak-anak selalu tengok rancangan Running Man. Tak lama kemudian, ibu pun terjebak. Kalau anda pengguna UniFi/HyppTv, buka channel 601. Boleh ulang tengok kalau terlepas siaran. Sekarang ibu addict dengan rancangan ni. ‘Get It Beauty’ Mencari tips kecantikan dan solekan secara natural. Tips dalaman boleh cuba Vivix, Vita C dan Bcomplex!...

Read More

Tonik paling MELETOP, VIVIX!

Posted by on Feb 4, 2015 in Jurnal Kesihatan, Jurnal Psoriasis, Kulit, Vitamin C, Vivix | 0 comments

Bukan main lagi tajuknya kan? Hahaha… Tapi itulah hakikatnya. VIVIX memang BEST dan MELETOP! Ok, saya bukan nak cakap pasal vivix sebenarnya. Saya nak cakap pasal diri saya yang dah mula consume vivix. Ok, hari ini sudah hari ke sembilan. Pasti ada yang tahu apa perubahan yang saya dah rasa. Sebelum saya cerita pasal perubahan. Saya nak list dulu apa masalah yang ada pada diri saya. Saya memang dah consume Shaklee sejak 2008. Tapi apabila mengandung dan menyusukan, ada beberapa produk...

Read More

Shaklee bantu pesakit Psoriasis

Posted by on Jan 6, 2015 in B-Complex, ESP, Jurnal Psoriasis, Kulit, OmegaGuard, Vitamin C, Vivix | 0 comments

Alhamdulillah. Setelah hampir 7 tahun bersama Shaklee, saya berasa sangat selesa dan gembira. Pada ketika ini, tahap psoriasis saya adalah terkawal. Kenapa saya rasa selesa? Kerana saya tidak perlu lagi menggaru dengan dahsyat! Sekejap-sekejap menggaru kepala. Sekejap-sekejap menggaru di kaki. Sekejap-sekejap di belakang badan. Haish.. Ada masa saya berasa malu untuk berada di tempat awam. Jangan cakap tempat awam, nak jumpa pesakit saya dulu pun terasa malu (saya pernah bekerja di hospital!)...

Read More

Banyaknya! Tak jadi toksik ke?

Posted by on Dec 9, 2014 in Jurnal Psoriasis, Vitamin C | 0 comments

Ya… Saya memang consume Vit C banyak tu. Tu pada satu sesi. Biasanya saya consume 2-3 sesi sehari. 4-5 biji pada satu sesi, hanya bertahan dalam 4-5 jam. Sustained Released Vita-C Plus ni akan melepaskan 100mg pada setiap satu jam. Maksudnya, total CikYut ambil pada satu jam ialah 400-500mg. Kenapa banyak sangat? Saya kan seorang pesakit Psoriasis. Dah sah-sah pesakit Psoriasis ni tahap imunitinya rendah. Maka dengan consume yang lebih dari orang normal adalah sesuatu yang biasa untuk...

Read More

BULAN LUARBIASA!!

Posted by on Dec 1, 2014 in Promo, Vitamin C, Vitamin E | 0 comments

Bulan Luarbiasa – Penutup 2014 yang BOMBASTIK! Macam nak pecah jantung rasa tengok promo bulan ni. Bukan main lagi jantung berdegup kencang! Promo BIASA : PERCUMA 1 dengan 6 pembelian. Promo BERKEMBAR : Pembelian 2 botol dengan POTONGAN 5% Promo LUARBIASA : Apabila ada kedua-duanya untuk 2 PRODUK!!! Ya, bulan ini ialah BULAN CANTIK BERSINAR!! Haruslah kan.. Dh makan Sustained Released Vita C Plus dengan Vita E Complex! Ya, jangan lepaskan peluang ini! Sama ada mahu kan lebih banyak stok...

Read More