Kesihatan bermula dari rumah

Hasil dari Set B & ESP

Posted by on Mar 30, 2011 in Breastfeeding, ESP, Set B | 0 comments

Ni post yang dicilok dari www.yusrinahata.com

Set B & ESP | Bantu penyusuan

Salam…
Dah lama Cik Yut tak berkongsi cerita pasal Shaklee. Jadi hari ni nak kongsi pasal ESP. Sebenarnya ramai kawan-kawan dok tanya Cik Yut. Selain Set B, apa lagi yang boleh dijadikan sebagai penambah susu. Selalunya Cik Yut akan tanya dulu, apa masalah sebenar diorang? Adakah betul2 susu diorang dah semakin berkurang? Sbbnya mungkin kengkawan ku yang terchenta tu lagi sedang stress. Jadinya susu depa pun merudum le sketkan. Atau depa ada dok pikir hal2 yang berat gitu and perkara tu duduk dalam kepala diorang sampai mengganggu situasi siorang lantas menyebabkan susu berkurang.
Lepas dah selesaikan masalah teknikal dengan teknik-teknik yang betul tapi masih lagi punya masalah, barulah Cik Yut cadangkan ESP. Bukan tak nak sebut terus nama ESP tu. Kalau terus je bagitau, lepas tu kengkawan consume tapi lepas tu susu depa tak bertambah juga, nanti depa salahkan ESP tu. Jadi, bila ada masalah, kita kenalah selesaikan satu persatu. Dah habis cara, barulah kita cari kaedah lain pula.
Oh ye, buat yg belum berkenalan dgn ESP, boleh baca entry yang lepas ni.
Ada gak yg tanya, nape vitamin ada trial pack? Kenapa ESP ke, Performance ke, takde? huuh.. Dulu ESP, depa keluarkan dalam bentuk paket. Jadi senang sket nak bubuh dalam set trial. Tapi sejak depa keluarkan dalam bentuk canister shj..mm.. harap maaf la ye. Cik Yut tak dapat nak sediakan ESP dalam bentuk paket kecil atas sebab2 keselamatan dan kebersihan. Jadi, ESP harus dibeli satu canister. Jangan risau. Satu canister boleh tahan 2-3 bulan, bergantung kepada cara pemakanan. Kalau minum 3-4 kali sehari, dan setiap kali tu 1-2 sudu besar, mmg dalam 2 bulan habis. Jadi, tidak la perlu nak kena beli setiap bulan. Bagi kengkawan yang mmg ada bajet memasing tu, boleh la ambil trial Set B dan ESP. Kalu bajet besar, boleh ambil full set. Sebenarnya full set yang lebih jimat. Tapi ia lebih sesuai untuk pengguna tegar Shaklee mcm Cik Yut. Kalau untuk beginner, trial set lah yang sesuai. Cuba untuk satu bulan. Kalau tiada apa perubahan, bulan berikutnya dah tak perlu beli. >_<
Harga untuk Full Set ialah RM362
Bagi yang tidak berkemampuan, atau punya bajet yang terhad, ini cadangan buat kalian :
Harga bagi trial set dan ESP ialah RM211
Sebarang masalah dan pertanyaan boleh diajukan melalui email ibuaz.shoppea@gmail.com atau melalui SMS di talian 019-2712601.
Korang boleh reki2 testimonial kat blog Kak N. Oh ye, sebarang pembelian yang melebihi RM350 akan mendapat free gift dan juga sebarang pembelian trial set pun ada free gift!
Sebenarnya, korang beli apa pun dari Cik Yut, Insyallah ada free gift nya. Jangan risau >_<
Ok, sampai jumpa lagi!!
Set B & ESP | Bantu penyusuan

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *