Hulurkan bantuan buat mereka!

Innalillahiwainnailaihirajiuun.

Semoga anak2 dan penjaga mereka yg terkorban dalam kejadian tanah runtuh di batu 14 di tempat di sisi Allah. Buat kita, ia sebagai peringatan ttg kehidupan. dan sudi-sudikanlah utk menghulurkan bantuan kpd mereka yg masih hidup.
Tabung Maher Zain Malaysian Fan Club (MZM-FC) untuk Rumah Anak-anak Yatim dan Anak-anak Hidayah Madrasah Al-Taqwa di Hulu Langat.

Derma boleh disalurkan dalam bentuk wang ringgit melalui :

Bank : RHB (2621 2000 0047 47)
Atas nama : MUSLIM CARE

atau;

Bank : CIMB (1219 0000 8481 03)
Atas Nama : One Heart Creative Solution

————————————————————————
Tempoh kutipan derma : 21 Mei 2011 – 31 Mei 2011 *jika ada permintaan untuk dilanjutkan lagi tempohnya, akan dimaklumkan kemudian.

Bagi memudahkan urusan merekod, pihak MZMFC berbesar hati untuk meminta kepada para penderma untuk memberikan maklumat yang berikut sesudah bank in :

a) Nama penderma *(jika tidak diisi pun tidak mengapa)
b) Jumlah bank in (derma)
c) No telefon
d) Tarikh dan masa bank in
e) Jenis Bank (RHB atau CIMB)

Maklumat di atas perlulah di emailkan ke :

tabungmzmfc@gmail.com
————————————————-

Hadith Nabi SAW : “Hendaklah setiap orang Islam itu bersedekah, jika ia tidak mampu, hendaklah ia berusaha melakukan sesutu yang dapat memberi faedah kepada dirinya sendiri dan dengan demikian ia dapat bersedekah. Jika tidak mampu, maka hendaklah ia menolong orang susah yang memerlukan bantuan. Jika tidak mampu, maka hendaklah ia menyuruh orang lain melakukan kebaikan. Jika tidak mampu, maka hendaklah ia menahan dirinya daripada melakukan kejahatan, kerana yang demikian itu adalah dianggap suatu sedekah”. (riwayat Ahmad)

|Akhi Fairuz Al-Jengkawi|

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.