Kenapa Vitamin E Shaklee?

Ya, anda boleh sahaja memilih mana-mana jenama di luar sana. Sekiranya anda mengunjungi farmasi, pastinya bersusun pelbagai vitamin dari pelbagai pengeluar. Tepuk dada, tanya diri sendiri. Adakah anda mencari yang selamat dan lebih natural, atau anda gemar untuk memilih yang sintetik? 


Keperluan pengambilan suplemen Vitamin E ini bergantung kepada sebanyak mana anda terdedah kepada radikal bebas. Kajian turut menunjukkan bahawa anda memerlukan Vitamin E yang lebih jika diet harian anda tinggi dengan asid lemak politaktepu (polyunsaturated fat). Ini kerana asid lemak politaktepu (PUFA) sangat mudah mengalami pengoksidaan.

Dr. James Scala di dalam bukunya yang bertajuk Prescription for Longevity menyatakan, kajian menunjukkan bahawa Vitamin E selamat untuk diambi sehingga maksima 3,200 IU sehari.
Jadi, apakah kelebihan Vitamin-E Shaklee nie?

(1) Vitamin-E Shaklee dari sumber semulajadi, d-alpha-tocopherol – d’ ini bermakna ia adalah sumber asli.

(2) Disertai dengan Selenium. Vitamin E sahaja tidak sempurna tanpa Selenium. Pengambilan vitamin E perlulah lengkap dengan Selenium untuk mendapat kesan pengambilan yang optimum, di mana tanpa Selenium ia boleh bertindak sebagai toksik dalam jangka panjang kerana ia tidak dapat melaksanakan fungsinya dengan baik.

(3) Sebiji kapsul Vitamin E Shaklee mengandungi 400IU Vitamin E. Berbaloi dengan apa yang anda bayar.

(4) Khasiatnya pula, tersangatlah banyak. Boleh rujuk di Vitamin-E.Boleh email kepada saya di ibuaz.shoppe[@]gmail.com atau sms kan kepada saya 019-2712601 untuk konsultasi percuma.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.