Kesihatan bermula dari rumah

Lecithin vs Omega – mana satu nak makan ni?

Posted by on Feb 16, 2012 in Kolesterol, Lecithin, OmegaGuard, Set Buang Lemak | 0 comments

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease * 
Masya Allah. Rupanya OmegaGuard pun boleh digunakan sebagai pembakar lemak. Hee.. Sebenarnya bukan saya tidak tahu. Tetapi saya tidak masukkan OmegaGuard dalam diet seharian sebab itu saya jarang-jarang bercerita mengenainya. Walaupun sudah lama merancang untuk mengambil OmegaGuard atas sebab untuk meningkatkan daya ingatan, tapi masih tak makan-makan. Jadi selepas ini, saya perlu ambil ia.

Jadi, mana satu yang bagus ni?

Bak kata Kak N, naik kapal terbang mahal tapi perjalanan cepat dan tidak memenatkan. Kalau naik kereta pula, ia murah tapi perjalanan jauh, panjang dan penat. Terpulang kepada kemampuan kewangan dan juga tindakbalas dalam badan masing-masing.

Selain untuk pembakaran lemak, OmegaGuard juga bagus diambil oleh ibu-ibu yang menyusukan, kerana dapat memastikan DHA susuibu dapat dibekalkan dengan bai. Jadi ia bagus untuk ibu dan bayi.

Ini testimonial dari pelanggan Kan N :

“Alhamdulillah, saya dah dapat bentuk badan spt before. Sangat happy la kak! Omega tu rasanya lagi bagus dari Lecithin. Berbaloi la walau mahal tapi result dia superb! Lecithin slow pada saya. Nasib akak suggest omega dan herblax…memang cepat la slim! Suka!!!! Saya kurangkan lecitin cuma maintan alfalfa mcm akak ajarkan. Anyway! Thank you so much akak! Saya na order lg dua botol omega tau! Suami pulak nak!”
 

Peergh… kalau boleh, nak gak tahukan sebelum ni bape berat dia? Figure dia camne? Sekarang figure dia camne? Tapi perlu ingat, pengambilan dietary atau suplement sahaja tidak membantu sepenuhnya dalam mendapatkan berat atau bentuk tubuh yang diingini. Kita masih perlu melakukan aktiviti senaman, mengambil buahan dan minum air dalam kuantiti yang banyak.

Kang ada plak yang tanya, boleh ke nak makan Lecithin dan Omega? Tak jadi lagi kurus ke? Adeeeeh… Saya pinjam jawapan Kak N lah…

Lecithin : membantu elakkan kembung perut, mudah untuk membuang, kilatkan rambut dan kuku, bakar lemak.

Omega : Untuk elakkan masalah pelupa, bagus untuk jantung, tingkatkan HDL dalam darah dan bagus untuk chest agar tak mudah diserang selsema.

Amacam, ok tak? Aturan makannya juga perlu ikut. Kalau tak, kang dehidrate pula badan kita. Sebarang pertanyaan mengenai produkdan konsultansi boleh diajukan melalui email di ibuaz.shoppe[@]gmail.com atau SMS/WhatsApp 019-2712601.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *