Makan sedap di hari raya, jangan lupa diri ya!

Sebulan berpuasa, perut kita memang rehat sepenuhnya. Dicuci bersih. terbuang segala kotoran.


Tapi, bila masuk Syawal, abis kita kerjakan balik perut kita. Sehari, tak tau sudah berapa kalori yang kita sumbat. Air gas berbotol-botol kita minum. Rasanya, kalau kita buat pemeriksaan kesihatan lepas tu, pasti tak lulus.

Buat yang sememangnya ada masalah kolesterol, pasti berkira nak makan apa. Apa yang boleh dimakan, apa yang tak patut dimakan.  Yang belum ada masalah juga perlu berjaga-jaga. Raya ni, boleh sebabkan ramai orang ada masalah kesihatan.

Shaklee ada suplemen yang boleh membantu anda mengawal kolesterol anda. Yela, makan masih perlu dijaga. Tapi takan nak ambil bacaan tiap-tiap jam pula kan. Jadi, dengan pengambilan suplemen, boleh lah bantu anda kawal dengan lebih baik lagi.

So, apa yang sesuai untuk mereka yang mahu mengawal kolesterol dalam badan.

GLA Complex :

Minyak Borage, Minyak Bunga Matahari dan Vitamin E

GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. 

Menggalakkan rasa kelegaan semasa kitaran haid bulanan

Biasanya, asid gamma linolenik digunakan secara tradisional bagi melegakan kesakitan semasa datang haid, sakit kepala, mengatur kitaran haid dan melegakan tanda-tanda putusnya haid. * 


Vitamin E :

Vita-E complex mengandungi vitamin E (d-alfa tokoferol) asli dari minyak sayuran. Ia juga mengandungi selenium yang melengkapi fungsi vitamin E. 

Setiap kapsul gel lembut memberikan:
•    400IU vitamin E semulajadi dan 10mcg selenium.
•    Membantu dalam memelihara kesihatan baik.


OmegaGuard :

Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan  Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam. DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.

Shaklee OmegaGuardTM merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan.  Satu hidangan OmegaGuardTMmenyediakan 1000mg asid lemak omega 3  termasuk DHA dan EPA. 


CoQHealth Plus :

CoQHealth™ Plus mengandungi kesemua proprietari semulajadi daripada campuran 28mg CoQ10 dengan Vitamin E dan ekstrak Teh Hijau yang didatangkan di dalam kapsul bioketersediaan minyak kacang soya bagi memastikan potensi penguraian maksimum dan penyerapan yang lebih baik.
CoQ10 telah ditunjukkan dapat:
• Menyokong penghasilan tenaga bagi jantung
• Menggalak dan melindungi arteri sihat terhadap 
   pengoksidaan LDL
• Meningkatkan peredaran darah
• Membantu menambah dan mengekalkan paras CoQ10 di 
   dalam darah


Berminat nak cuba? Terus aje klik link di bawah.
Ia akan dihantar terus ke lokasi anda!Boleh juga email kepada saya di ibuaz.shoppe[@]gmail.com atau sms kan kepada saya 019-2712601 untuk konsultasi percuma.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.