Kesihatan bermula dari rumah

Makanan kegemaran…

Eh…
Tetiba je pula blog ni nak cerita pasal makanan kegemaran. Hihihi… Sekali-sekala, kita cerita perkara lain kan.

Saya seorang yang suka makan. Dan saya tidak cerewet pasal makan. Cukup masin manis asam nya tu, kira jadilah makanan tu. Kemudian saya memang tak pandai nak cakap makanan tu sedap ke tidak! Memang tak dapat. Sebab fokus saya ialah mengenyangkan perut bukan mengenyangkan tekak. Tapi kalau masakan tu memang tak sedap langsung, I will tell you. Don’t worry!

Makanan kegemaran saya ialah nasi ayam. Bila-bila masa, di mana sahaja, biasanya cari nasi ayam. Masakan mak pak adalah no 1. Eh jap. Nape makpak? Sebab dua-dua masuk dapur, jadi kita xtau sapa sebenarnya masterchef nya. Dan kalau yg di kedai, saya sukan ke Kg Pandan. Gerai-gerai depan umah flat Desa Pandan tu.

Mak saya mmg suka saya makan nasi ayam. Sebabnya katanya, inilah menu paling senang. Jadi dia boleh masak pun bebila je! Ahahahaha… Saboo jelah kan…

Anda pula bagaimana? Apa makanan kesukaan anda?

Rakan Nutrisi dan Laktasi Anda!
CikYut 019.271.2601

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *