Kesihatan bermula dari rumah

Orang kurus perlu makan Omega?

Orang kurus perlu makan Omega? – Haah… Soalan legend ni! Sapa nak tolong jawab? Nanti CikYut bagi OmegaGuard sebotol! Perlu ke orang kurus makan OmegaGuard?


Hamboi-hambooi… Mentang-mentang kau dah kurus, kau ingat kau tak payah ada protection ye! Bila last sekali kau p check kolesterol dalam darah tu? Tinggi ke rendah bacaan koleterol kau tu? Haaaaa… Tau takpe. Orang yang kurus, jangan diingat TIADA KOLESTEROL! 




Badan kita memang perlukan kolesterol. Tetapi kita hanya perlukan kolesterol baik iaitu HDL. Kolesterol nakal, LDL perlu kita kurangkan nilainya. Dengan faktor pemakanan yang kurang diambil perhatian oleh sebilangan orang, maka lebih ramai orang yang menghidap kolesterol di Malaysia ni. Tak kisahla yang berbadan besar atau yang kurus.


Kolesterol tinggi boleh menyebabkan berlaku penyumbatan arteri hasil dari mendapan lemak yang banyak di dalam saluran darah. Apabila salur darah tersumbat, maka pelbagai penyakit mudah berlaku. Penyakit yang paling ‘common’ ialah penyakit jantung. 



OmegaGuard Shaklee 

  1. Diekstrak dari ikan laut sejuk di perairan negara Jepun. Ia bukan dari minyak hati ikan. 
  2. 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak hati ikan.
  3. Minyak ikan paling tulen di dunia – mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega-3 termasuk EPA, DHA, ALA, dan banyak lagi.
  4. Membekalkan 905mg asid lemak Omega-3 EPA dan DHA.
  5. Dihasilkan melalui proses penyulingan proprietari tiga molekul.

Manfaat UTAMA :

  • Mencegah penyakit saluran darah & strok
  • Membantu tumbesaran & perkembangan otak janin
  • Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan peparu


Jadi, jangan ingat orang yang kurus tak perlukan OmegaGuard! Ish ish ish.. Melainkan anda rasa anda dah jaga pemakanan anda. Kalau korang rasa korang nak CUBA OmegaGuard Shaklee ni dan dapatkan konsultansi dari saya, boleh bagitau kami. Jangan memalu. Kesihatan anda adalah keutamaan kami!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *