Panggilan Haji memanggil-manggil

Alhamdulillah. Syukur kita masih lagi diberi kesempatan untuk berkongsi kebaikan mengenai Shaklee bersama-sama dan masih diberi kesempatan untuk memperbaiki segala amalan kita. Di bulan Ramadhan, saya telah mencadangkan beberapa supplement yang bersesuaian yang diperlukan oleh tubuh kita untuk menghadapi bulan Ramadhan.
Kemudian, masuk bulan Syawal. Saya turut menyenaraikan produk  yang bersesuaian pula untuk digunakan. Ya lah. Banyak jemputan rumah terbuka. Jadi perut kita tu terima banyak makanan. Sekarang nak masuk Zulhijjah, bulan Haji pula. Seperti biasa set/supplement yang sesuai untuk bakal-bakal Haji adalah seperti berikut :

 
Vitamin yang disarankan buat bakal haji ialah :

1. Performance Drink – untuk mencegah masalah pengdehidratan sepanjang berada di sana terutama waktu panas terik. Ianya juga baik demi memastikan jemaah haji ini sentiasa bertenaga sepanjang menunaikan ibadah.

2. B Complex – Ianya bertindak sebagai penjana tenaga (melalui tindakbalas glukos) disamping memberi ketenangan kepada tubuh. Memandangkan ibadah haji ini memerlukan kita banyak berjaga demi menunaikan ibadah dengan lebih sempurna, adakala ia menuntut seseorang itu lebih banyak berjaga dari tidur maka B complex banyak membantu tubuh agar tetap bertenaga walau kita kekurangan waktu tidur yang sepatutnya.

3. Vitamin C – sangat penting untuk imun tubuh kita. Bertindak sebagai antioksidan dan sangat penting dalam melawan penyakit.

4. Kalsium @ Ostematrix – Sesungguhnya ibadah umrah dan haji memerlukan kudrat yang banyak maka keperluan kalsium juga tidak boleh dipandang remeh. Ianya sangat penting agar kaki kita tidak mudah merasa kebas atau bahasa lain terasa seperti sesemut atau lebih teruk boleh terjadi ialah kekejangan kaki akibat terlalu lama berdiri atau banyak berjalan.

5. Fiber unflavoured – sangat digalakkan diambil oleh mereka yang mengidap penyakit kencing manis dan darah tinggi. Ianya baik untuk memastikan tubuh kita tidak mengandungi lebihan gula atau kolesterol yang boleh memudaratkan tubuh sepanjang mengerjakan ibadah haji dan umrah. Ianya berfungsi untuk menyerap dan membuang segala lebihan gula dan kolesterol dalam darah.

Harga satu set ( tidak termasuk Fiber) ialah RM242 (harga Semenanjung termasuk pos).

Bagi yang mengidap diabetic dan kolesterol, dicadangkan mengambil set termasuk dengan fiber , ianya berharga RM377 (termasuk pos).

Anda masih boleh mendapatkan set mengikut bajet yang bersesuaian. Hubungi saya untuk mengetahui apakah cadangan supplement yang bersesuaian, melalui emel ibuaz.shoppe@gmail.com atau melalui SMS/WhatsApp 019-2712601

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.