Pelihara Tingkap ke Jiwa!

Jika mata anda adalah tingkap untuk jiwa anda, kemudian berfikir vitamin dan mineral sebagai bingkai yang memegang kepingan kaca di tempat untuk anda.

Vitamin dan kesihatan mata adalah saling berkaitan, jadi jika anda rasa penglihatan anda meninggalkan sesuatu yang dikehendaki, pertimbangkan untuk menukar diet anda atau menambah azam kepada rejim anda.


Satu perubahan beberapa mudah di sana sini dan anda boleh melihat diri anda semula sebelum anda tahu!

Dalam catatan ini, kita akan membincangkan beberapa vitamin terbaik untuk mata anda.

1. Vitamin A

Ya, anda tahu artikel ini akan memberitahu anda untuk makan lobak anda! Lobak adalah sumber yang kaya dengan vitamin A atau beta-karotena, yang membantu melindungi permukaan mata anda. Makanan lain yang kaya dengan vitamin A adalah hati, susu, labu, dan bayam. 


2. Vitamin C

Kerana vitamin C membantu tubuh mengekalkan tisu penghubung, ia membantu kolagen dalam kornea anda serta saluran darah kecil dalam retina anda. Jadi, minum jus oren anda, makan bayam anda dan jangan lupa brokoli anda: semua makanan ini kaya dengan vitamin C!


3. Vitamin E

Vitamin E kaya dengan antioksidan yang membantu badan menyembuhkan, dan ia khusus boleh membantu mengurangkan risiko katarak membangun kemudian. Makanan yang tinggi dengan vitamin E termasuk bijirin gandum, biji bunga matahari dan badam. Dapatkan snek!


4. Lutein

Lutein, antioksidan yang kuat yang memberikan buah-buahan dan sayur-sayuran warna kuning, membantu melindungi mata anda dari cahaya yang merosakkan. Semua orang dilahirkan dengan lutein di mata kita, tetapi kita berhenti menghasilkan. Beri mata anda satu permulaan dengan mengambil lutein beberapa tambahan: cuba beberapa kale, bayam dan Collard hijau untuk meningkatkan ia dalam diet anda.


5. Omega-3 Asid Lemak

Mata anda memerlukan lemak untuk berkembang. Jenis lemak yang sihat. Pengambilan Omega-3 asid lemak yang mencukupi boleh membantu mengurangkan degenerasi makula, yang pada asasnya kehilangan penglihatan pusat, dan sindrom mata kering. Pergi memancing: salmon, tuna dan sardin semua sumber yang baik omega-3 asid lemak. Lain-lain sumber hebat termasuk flaxseeds, sayur-sayuran berdaun dan walnut.


6. Selenium

Jika anda mengambil mineral selenium bersama vitamin A dan C, laporan menunjukkan bahawa anda boleh membantu mencegah degenerasi makula, yang juga berlaku lebih kerap pada orang lebih daripada 60. Lihatlah kepada ketam, udang dan beras perang untuk menetapkan selenium setiap hari anda!


7. Zink

Zink merupakan mineral yang ramai doktor mengesyorkan untuk kesihatan mata yang optimum. Apabila diambil dengan vitamin E dan C, zink telah ditunjukkan untuk melambatkan proses yang berkaitan dengan usia degenerasi makula dan juga mengurangkan kehilangan ketajaman penglihatan. Untuk mendapatkan dos harian anda zink, tiram, yogurt, daging ataupun udang. Yum yum!


Ia adalah penting untuk kesihatan mata anda bahawa anda pastikan diet anda adalah kaya dengan vitamin, mineral dan ke atas. Ambil masa untuk menyesuaikan diet anda dan mata anda akan terima kasih untuk tahun akan datang.

Dan jika anda tidak mempunyai masa untuk mengubah tabiat makan anda, atau ingin untuk memastikan mata anda mendapat semua vitamin dan mineral yang mereka perlukan, kemudian mencari-cari lagi daripada apa yang kita anggap vitamin mata terbaik di pasaran.

Jaga tingkap (iaitu MATA) untuk jiwa anda dengan mengekalkan struktur mereka selamat dan kukuh, ia adalah semudah makan lobak merah!!
Berminat untuk mendapatkannya pada HARGA ISTIMEWA? 
Hubungi saya : Yusrina binti Mohamat Hata (Yus)
Shaklee Independent Distributor ID : 818055 
SMS/WhatsApp : 019-2712601 
Emel : ibuaz.shoppe@gmail.com 


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease *

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.