Kesihatan bermula dari rumah

Selamat Hari Raya EidulAdha

Salam EidulAdha! Ingat dah buat auto-post. Rupanya takde post pun… Bersabar ajelah. Seperti biasa, bila hari raya, tak kisah la Aidilfitri ka, AidilAdha ka, kita pasti makan sebanyaknya. Makan tak beringat. Pada raya AidilAdha ni rasanya lagi teruk perangai kita. Dok menjamah daging dari siang ke malam. Mana yang dapat bahagian korban tu mau seminggu layan daging! Fuuuuh… Banyakle lemak dan kolesterol dalam badan! Jangan lupa untuk dapatkan Set Buang Lemak


Set BL 1 :


atau SET BL 2 :



Secara ringkasnya kepentingan vitamin yang dinyatakan ialah :

Vitamin C sangat perlu dan penting untuk pembuluh darah. Salur darah yang kurang vitamin C ibarat getah paip yang reput dijemur matahari dan bila2 masa sahaja boleh pecah.

Lecithin penting untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids). Memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol. Menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL).  Membantu kawal paras triglycerides. Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah. Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol

GLA ianya mengandungi vitamin E disamping ianya berfungsi untuk menstabilkan keadaan hormone di dalam tubuh badan kita. Ianya juga membantu membakar lemak di dalam salur darah. Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung. Mengawal kencing manis dan darah tinggi. Mengawal kolesterol dan bagus untuk fungsi saraf.

Vitamin E untuk menguatkan dinding arteri. Menguatkan imuniti tubuh. Memperlahankan proses penuaan.



Boleh email kepada saya di ibuaz.shoppe[@]gmail.com atau sms kan kepada saya 019-2712601 untuk konsultasi percuma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *