Set baru di Sihat2u!

Alhamdulillah. Sambutan terhadap Shaklee semakin menggalakkan. Walaupun menerima kecaman dari pelbagai arah, namun selepas memberi mendapat informasi yang betul, mereka memahami sebaiknya mengenai supplemen. Pilihan adalah di atas tangan masing-masing. Bukan saya yang akan membuat keputusan. Saya hanya memberikan cadangan.

Setiap ibu mahu menyusukan si kecil. Itu yang pasti. Mereka sedayanya berusaha mencari cara untuk memastikan mereka dapat menghasilkan lebih banyak susu untuk si kecil. Ramai yang mengambil Alfalfa dan ESP sebagai milk booster. Namun apabila hasil tidak menjadi, mereka menyalahkan produk ini. Mereka terlupa untuk menyemak kembali tindakan mereka, sama ada si ibu masih lagi mengepam (untuk mengosongkan payudara), taua mereka telah mengurangkan sesi mengepam atau mereke mempunyai stress melampau (stress tempat kerja, stress hubungan suami isteri dll).

Mengapa alfalfa dikatakan milk booster sebenarnya?
Ini kerana alfalfa mengandungi sumber protien dan kalsium serta galian lain yang diperlukan oleh tubuh si ibu untuk menghasilkan susuibu. Namun kandungan protien dan kalsium yang terdapat di dalam alfalfa adalah pada takat minima sedangkan ibu yang menyusu memerlukan protien dan kalsium yang lebih memandangkan ia diperlukan oleh tubuh ibu sendiri untuk membina darah dan memastikan ketumpatan tulang disamping keperluan penghasilan susuibu demi perkembangan dan pembesaran anak yang dikandung ataupun disusukan.


Setelah meneliti keadaan dan komen dari para pengguna, didapati bahawa Alfalfa bukanlah milk booster terbaik. Ini kerana Alfalfa memberikan tindakbalas kepada si kecil. Perlu diingat bahawa alfalfa adalah dari jenis herba. Ia boleh memberi kesan kurang enak kepada si kecil. Ada yang mengalami cirit-birit dan meragam. Oleh yang sedemikian, pilihan ini diganti dengan pengambilan kalsium disamping pengambilan protein dalam makanan seharian.

Berita baik!


Bermula 24 haribulan, Euphoria menyediakan pack menyusu yang baru iaitu yang mengandungi :
Multivitamin, 
B kompleks, 
Vitamin C, 
Kalsium (Ostematrix). 

Set ini diberi nama sebagai  ” Eu – Four  Pack “. 
Ini kerana ia mengandungi 4 vitamin yang penting untuk tubuh.
Harga untuk set ini ialah RM296

Untuk promo pelancaran, ada tawaran istimewa.

Hubungi saya untuk makluman lanjut!
Apa yang menarik dengan  Eu-Four Pack ini?Ia boleh dimakan oleh suami isteri malah ibu dan ayah kita juga! Selamat dan sesuai diambil oleh ibu menyusu dan ibu yang mengandung. Ia sangat baik untuk keperluan tubuh ibu dan pembesaran anak yang dikandung mahupun yang disusukan. Ia juga sesuai untuk ibu atau wanita yang mempunyai masalah tumit kaki berbisa, sejuk2 badan, mereka yang sering keletihan dan sukar bangun tidur.
Dapatkannya untuk kesejahteraan diri dan keluarga!

Boleh email kepada saya di ibuaz.shoppe@gmail.com atau SMS/WhatsApp kepada saya 019-2712601 untuk konsultasi percuma.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.