Set Penyusuan SHAKLEE (Set PREMIUM)

Masa 2010-2013, Set Penyusuan Shaklee Premium ini, kami panggil Set 3M (Making More Mlk). Sebut aje 3M tau la untuk set ini. (Dikenali dalam golongan pengedar SID yang sama-sama fokus dalam set penyusuan). Set penyusuan ini telah membantu ramai ibu dalam menjayakan proses penyusuan mereka. Bukan setakat itu, set ini membantu ramai ibu berasa lebih segar dan lebih sihat. Ini kerana kebanyakan pengguna set penyusuan Shaklee merupakan ibu yang bekerjaya. Disebabkan itu, mereka masih terus mengambil set ini walaupun tidak lagi menyusukan.

.

.

3m

.

.

Apa yang terdapat dalam SET PENYUSUAN PREMIUM ini?

ESP

Bcomplex

Sustained Released Vita C

VitaLea

Ostematrix

Alfalfa

.

.

Apa pula FUNGSI setiap produk ini?

ESP

Protein adalah seperti blok yang membina tubuh anda, seperti batu bata yang membina rumah anda. Ia memainkan peranan penting bagi setiap fungsi tubuh untuk pertumbuhan and perkembangan. Shaklee ESP Mixed Soy Protein Isolate Powder adalah makanan lazat yang kaya dengan kalsium dan protein.

 

Bcomplex

Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein. Anti Stress (sebagai penenang). Juga membantu meninggikan sistem pertahanan badan, menukarkan makanan (glukos) kepada tenaga dan membantu ibu sentiasa berfikiran positif.

 

Sustained Release Vita C 

Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein. Anti Stress (sebagai penenang). Juga membantu meninggikan sistem pertahanan badan, menukarkan makanan (glukos) kepada tenaga dan membantu ibu sentiasa berfikiran positif.

 

Vita-Lea

Pelengkap Nutrisi – Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anaemia.
 
Elemen Penting Pada Sel Tubuh – Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormone, serta menjaga kesihatan tirod.
 
 

Ostematrix

Tulang merupakan sistem sokongan tubuh anda, kerana itulah amat penting untuk anda memastikan ia kekal kuat dan sihat. Tubuh anda membina tulang baharu dengan pantas, tetapi apabila umur anda meningkat, kehilangan tulang adalah lebih banyak berbanding tulang yang dibina. Hakikat inilah menjadikannya penting untuk anda membekalkan tulang anda dengan nutrien pembina-tulang yang berkualiti.

Alfalfa

Alfalfa, sejenis tumbuhan yang berkhasiat, telah digunakan secara turun-temurun untuk manfaat kesihatan. Ia mempunyai sistem akar tunjang yang boleh mencecah sedalam 6 meter ke bawah, membolehkan ia menyerap lebih banyak nutrien dari tanah. Tumbuhan ini kaya dengan nutrien dan mineral termasuk kalsium, fosforus, zat besi, magnesium, klorofil, bioflavonoid, mineral surih dan vitamin.

Penyusuan, secara khusus tidak memerlukan sebarang suplemen. Tetapi ibu yang sedang menyusukan itu penting untuk menjaga kesihatan tubuh badannya supaya beliau dapat mengurus bayi dan keluarga serta urusan kerja.

Perlukan konsultansi mengenai PENYUSUAN dan SUPLEMEN? Hubungi saya SEGERA.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.