Kesihatan bermula dari rumah

Shaklee Effect : Badan rasa lebih cergas!

Badan kita ni, kalau letih sampai ke tahap lemau, apa pun tak boleh nak buat. Ada rasa nak baring aje. Ada rasa tak nak buat apa-apa dah. Lepas tu, bila jadi gini, mulalah emosi terganggu. Nek menyentapla. nak marah orang la. Lagilah kalau tenga datang bulan!! Boleh jadi raksasa lepas tu rasa nak makan orang aje. hihihi… Teruk betulkan? 

Dalam banyak-banyak produk Shaklee yang saya suka, saya suka OSTEMATRIX. Eh, sebenarnya susah suka dengan produk Shaklee ni. Sebabnya, kita akan suka SEMUA!!! So, susah nak paling yang mana paling kita suka. Jadi ia bergantunglah dengan situasi kita. Dan produk mana yang akan bantu atasi keadaan tu.


Macam keadaan di atas. Saya memang cepat penat. Yelah, seharian bekerja di klinik. Perlu selalu berdiri. Dah berdiri, perlu bergerak pula. Nak hantar kad ke bilik doktor. Nak ambil alatan di bilik lain. Jadi sangat aktif. Waktu rehat selama satu jam, biasanya memang sangat tak sempat nak short nap. Kalau nak tido sat, maksudnya tak p lunch. kalau p lunch, tak boleh lelap. 


Kalau klinik petang takde pesakit, barulah dapat lelap sat. Jadi, bayangkan… Dah bangun awal pagi. Sampai ke tengahari pun tak dapat lelap. Sambung tugasan di rumah bila dah balik keje. Mau tak pengsan. Jadi, untuk bantu badan yang keletihan ni, saya amalkan pengambilan 4 biji Ostematrix sebelum tidur.


Short nap memang perlu. Waktu tu kira macam recharge. Kadang dapat nap 5 minit, tapi feeling dia macam tidur satu jam. Ostematrix ni antara rahsia saya bertahan dan kekal cergas sepanjang hari. Walaupun dah short nap, tenaga tambahan masih diperlukan sehinggalah kita jumpa katil dan bantal di malam hari! hahahaha

#shakleeeffect ini memang sangat saya suka! kebabom tau kesannya. Anda kena consume dulu untuk tahu apakah hasilnya. Sebab lain badan, lain hasil.

#shakleeeffectoog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *