Suplemen untuk Pesakit Psoriasis

Tempohari saya sudah kongsi mengenai set yang saya susun khas untuk pesakit psoriasis. Ada yang bertanya, mengapa di blog lain mencadangkan yang lain. Ya, memang ada beza. Ikut kepada bagaimana pengedar itu mahu consult pesakitnya. Sebab itu apa yang saya akan cadangkan itu ialah SET ASAS. Ingat ye ASAS, bukan BAJET. Untuk mengawal dan merawat penyakit psoriasis, tiada istilah BAJET. Kerana pesakit psoriasis perlu consume ia secara konsisten.


Soalan lagi…. 
Kalau macam tu, baik consume aje ubat doktor!

Boleh nak consume ubat yang telah doktor berikan. Perlu tahu, kebanyakan ubat yang diberikan adalah base steroid. Untuk kesan jangkamasa pendek, kesannya kepada penyakit itu memang marvellous! Kulit cantik, tiada lagi kemerahan. Tapi perlu ingat kepada kesan jangkamasa panjangnya. Ia boleh menyebabkan masalah sistemik yang lain pula. Kenapa pesakit psoriasis perlu memilih Shaklee?

Shaklee telah memberi TIGA JAMINAN!
Pertama, ianya SELAMAT
Kedua, ianya BERKESAN
dan Ketiga, ianya MESRA ALAM


Berapa banyak produk yang menjanjikan ia adalah SELAMAT sebelum ia BERKESAN? Apakah jaminan yang mereka sediakan?


Berbalik kepada SET ASAS tadi. Kenapa ESP, Bcomplex, Vitamin C dan OmegaGuard?

Ok, sebenarnya ialah adalah dari SET FAMILY WELLNESS yang dicadangkan Shaklee. Perlu ada vitalea juga sebenarnya, tapi saya fikirkan pesakit psoriasis ini kulitnya mudah meradang, jadi untuk bantu mengurangkan keradangan itu, maka saya gantikan Vitalea dengan OmegaGuard. Kalau mahu yang betul-betul, ini dia : ESP, Vitalea, Bcomplex, Vit C dan OmegaGuard.

Berikan tempoh kepada tubuh badan anda untuk menghasilkan ASAS (sel) yang cantik dan yang baru. 


Bila masa pula nak kena ADD ON?

Setelah anda consume set asas secara konsisten, anda pasti akan nampak perubahan pada diri anda. Adakah ia semakin baik atau masih terdapat kekurangan? Maka, pada ketika ini, anda boleh ADD ON beberapa produk lain seperti Vitamin E, GLA Complex dan lain-lain yang dirasakan perlu.

Ya, ADD ON. Bukan ganti. 

Yang saya pernah buat penggantian ialah, saya mula dengan ADD ON Vitamin E Complex. Setelah habis satu botol, kesannya tak begitu memberansangkan. Saya ganti dengan GLA Complex pula.

Tapi yang pasti ASAS tetap tidak tinggal!
Mahukan konsultansi yang lebih SPESIFIK? Hubungi saya segera!


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.