Testimoni COQ10 : Dah makan baru tahu!

Kesihatan jantung sangat penting! Jantung yang sihat akan membuatkan tubuh badan juga sihat. Apabila jantung kurang sihat, macam2 perkara boleh berlaku. Cepat penat, letih yang melampau, sesak nafas.

Sebelum saya  mencuba sendiri produk baru Shaklee iaitu Coq10, saya sering mengalami rasa sempit di bahagian dada. Saya fikir saya mengalami asma atau lelah.Sebabnya kalau saya batuk teruk, saya boleh merasa seperti sesak nafas. Namun begitu, selepas pemeriksaan, doktor kata saya tiada sebarang masalah di bahagian paru-paru atau pun pada saluran pernafasan. Syukur Alhamdulillah!


Tapi rasa ‘sempit’ itu tidak pernah hilang. Ada masa ia memang menyakitkan. Lebih-lebih lagi apabila sedang mengandung ni, rasanya lebih teruk! Dengan kondisi saya yang kurang memberansangkan ketika mengandung ni, banyak pula suplemen lain yang perlu saya elak seperti Nutriferon (memang kegemaran saya!), GLA Complex dan Vivix.

Melalui pembacaan dr blog Dr Zubaidi, ibu mengandung tiada masalah dengan pengambilan COQ10 (namun masih perlu nasihat doktor). Oleh kerana saya tiada mengalami masalah perubatan jadi ia tidak mengganggu saya.

Alhamdulillah, selepas menggunakan COQ10 selama satu minggu, rasa itu berkurang. Belum hilang sepenuhnya (mungkin kerana faktor mengandung) tetapi ia berkurangan. Bahkan adakala lepas makan COQ10 aje, sudah rasa lega! Tidakle rasa susah sangat nak bernafas. Kini COQ10 menjadi teman saya di samping Ostematrix (ibu mengandung sangat perlukan ini!! Kalau takde, cramp le kaki!!)

Pengambilan suplemen Shaklee hanyalah usaha. Yang menentukan kejayaannya hanyalah datang dari Allah S.W.T.


Yusrina binti Mohamat Hata 
SMS/Call/WhatsApp: 019-2712601 
Email: ibuaz.shoppe@gmail.com 
Shaklee ID: 818055 


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease *

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.