Testimonial : Kurang rasa lenguh!

Saya mengalami masalah kelenguhan pada bahagian sebelah kiri sejak dari zaman sekolah. Kaki kiri saya sering rasa kebas. Paling tidak menyenangkan apabila hari hujan atau cuaca sejuk, kaki kiri saya akan rasa sejuk sangat. Padahal kaki yang sebelah kanan tidak pula. Bila saya mengadu pada mak, seperti biasa dia akan bawa saya ke doktor tradisional. Tetapi, rasa tidak selesa itu tidak juga berkurangan.
Apabila mengandung, keadaan akan semakin jadi tidak selesa. Lenguh di bahu dan tangan kiri rasa semakin menjadi-jadi. Saya fikir, mungkin sebab mengandung sulung jadi rasa itu masih baru pada saya. Tetapi selepas mengandung yang ke empat, saya masih boleh rasa kelenguhan itu. Disebabkan tidak selesa dengan keadaan ini, saya memohon dari doktor supaya dapat membuat surat rujukan untuk saya berjumpa dengan ahli fisioterapi. 
Maka bermulalah sesi terapi di unit fisioterapi. Bila dah buat latihan dan badan dah kena ‘hot pack’ tu, memang terasa ringanlah badan. Ahli terapi juga memberi saya beberapa bentuk latihan untuk tangan dan bahu saya. Walaupun terapi itu dibuat di dalam banguna  yang sama dengan tempat kerja saya, tapi dek kesuntukan waktu saya sering terlepas atau terlupa tarikh temujanji. huhuh…. Bagaimana keadaaan saya bila sudah tidak ke klnik terapi? Adooi. Pasti kurang selesakan….
Jadi saya bercadang untuk mencuba Ostematrix bagi mengurangkan rasa lenguh-lenguh tu. 
Saya makan secara maksimum kerana tidak tahan dengan keadaan itu. Latihan untuk tangan dan badan tetap dibuat. Selepas seminggu mengamalkan Ostematrix, keadaan lenguh-lenguh semakin berkurang. Apabila masih terus mengamalkan ia sehingga kini, keadaan semakin bertambah baik. Tangan dan bahu masih akan berasa lenguhnya apabila seaya menggunakan bahagian badan sebelah kiri secara berlebihan. Tetapi dengan bantuan Ostematrix, keadaan itu dapat dikurangkan.
Buat mereka yang juga sering berasa lenguh pada bahu dan kaki, boleh mencuba Ostematrix.Boleh email kepada saya di ibuaz.shoppe[@]gmail.com atau sms kan kepada saya 019-2712601 untuk konsultasi percuma.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.