Hilangkan strechmark dengan ESP

Hilangkan strechmark dengan ESP – Strechmark! Situasi biasa yang akan dialami oleh wanita yang mengandung. Ada yang mengalaminya secara minimal. Ada yang mengalaminya dengan terlalu banyak sehingga kelihatan hodoh. Tapi ia sebenarnya diibaratkan ‘hadiah’ buat ibu yang mengandung tadi.


Macamana boleh berlaku strechmark ni?

Haaa… yelah. Dulu perut kita nipis ye. Bila mengandung, anak tu kan nak membesar, maka perut itu perlu mengembang untuk membenarkan bayi itu membesar dengan sihat di dalam perut kita. Terikan yang melampau ini menyebabkan sel-sel kulit itu meninggalkan tanda sebegitu rupa.
Pengalaman saya sendiri, setiap kali mengandung. Emak saya pasti akan berpesan supaya tidak menggaru perut saya. Bial perut ni mengembang, kadang kala terasa gatal. Jari jemari memang akan nak menggaru punya. Jadi saya akan gosok perut saya dengan tuala lembut. Walaupun masih ada strechmark semulajadi, tapi ia tidak dirosakkan dengan aktiviti menggaru yang melampau! hihihi


Saya telah mengamalkan ESP sejak 2008, dari kelahiran cahayamata kedua, Azzalea. Alhamdulillah. ESP banyak membantu mempercepatkan proses pemulihan pada bahagian perut ini. Ia tidak begitu ketara berbanding selepas kelahiran cahayamata yang sulung, Azyana. Dan sehingga kini (2014) saya masih lagi mengamalkan ESP sebagai keperluan harian saya.

Cuba kita lihat testimoni dari pengguna yang lain.

Alhamdulillah. Ibu ini sangat menggemari ESP. Dan yang paling SYOOOK, hasben dia puji perut dia!! Sapa yang tak kembang bila hasben puji gini kan. Anda nak cuba? 


WhatsApp “ESP” ke 0192712601


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.