Merawat selsema si kecil dengan Shaklee

Merawat selsema si kecil dengan Shaklee – terdapat beberapa cara yang boleh dipakai untuk merawat si kecil yang sedang selsema. Post sebelum ini saya sentuh mengenai rawatan secara tradisional. Ibubapa juga boleh mencuba menggunakan produk Shaklee dalam membantu mengurangkan masalah ini. Penggunaan secara berterusan pula dapat mencegah atau mengelak ia dari berlaku dengan kerap. 


Bagi anak kecil yang berusia 1 hari hingga dua tahun, sudah tentu suplemen tidak diberikan kepada mereka. Doktor juga tidak akan memberikan sebarang preskripsi kepada si kecil sehinggalah mereka berusia satu tahun. Namun begitu, suplemen dapat diberikan menerusi ibu. Si ibu boleh mengambil Nutriferon dan Vitamin C untuk tujuan rawatan, dan juga OmegaGuard untuk tujuan pencegahan.Bagi anak-anak yang berumur dua tahun ke atas, suplemen yang dicadangkan ialah Chewable Vita C dan OmegaGuard. Pemberian MealShakes kepada si kecil juga sudah boleh dimulakan. Namun begitu, kuantiti atau sukatan bagi anak kecil ini tidak sama seperti anak-anak berumur empat tahun ke atas.


Ibubapa turut diingatkan supaya mendapatkan nasihat doktor terlebih dhulu sekiranya si kecil anda mempunyai masalah kesihatan. Kebiasaannya selsema berlaku disebabkan cuaca sejuk, alergi pada habuk atau makanan.

Untuk memastikan selsema si kecil cepat sembuh, ibubapa juga perlu mencari apakah penyebab selsema mereka. Sekiranya disebabkan habuk, maka ruangan di dalam rumah dan peralatan perlu dibersihkan sekerap mungkin. Hilangkan pencetusnya, InsyaAllah ia dapat dielak dari berlaku lagi.
Penghantaran ke seluruh Malaysia, Sabah & Sarawak.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.