Nampak Cantik, Rasa Cantik dengan Vitamin E

Nampak Cantik, Rasa Cantik dengan Vitamin E – Seakan tahu Ramadhan semakin menghampiri, dan Syawal akan menjelang tiba, Vitamin E kembali memenuhkan rak vitamin. Buat mereka yang menjadi peminat tegar Vitamin E, pastinya tidak akan melepaskan peluang ini.
Apakah itu vitamin E?
Vitamin E adalah istilah generik untuk tocopherols dan tokotrienolVitamin E adalah keluarga αβγdan δtocopherols dan sama empat tokotrienolVitamin E adalah antioksidan larut lemak yang menghentikan pengeluaran spesies oksigen reaktif terbentuk apabila lemak melalui pengoksidaanDaripada jumlah ini, α-tokoferol(juga ditulis sebagai alfa tokoferoltelah paling dikaji kerana ia mempunyai bioavailabiliti tertinggi. 
Keperluan pengambilan suplemen Vitamin E ini bergantung kepada sebanyak mana anda terdedah kepada radikal bebas. Kajian turut menunjukkan bahawa anda memerlukan Vitamin E yang lebih jika diet harian anda tinggi dengan asid lemak politaktepu (polyunsaturated fat). Ini kerana asid lemak politaktepu (PUFA) sangat mudah mengalami pengoksidaan.

Dr. James Scala di dalam bukunya yang bertajuk Prescription for Longevity menyatakan, kajian menunjukkan bahawa Vitamin E selamat untuk diambi sehingga maksima 3,200 IU sehari.Jadi, apakah kelebihan Vitamin-E Shaklee nie?

(1) Vitamin-E Shaklee dari sumber semulajadi, d-alpha-tocopherol – d’ ini bermakna ia adalah sumber asli.

(2) Disertai dengan Selenium. Vitamin E sahaja tidak sempurna tanpa Selenium. Pengambilan vitamin E perlulah lengkap dengan Selenium untuk mendapat kesan pengambilan yang optimum, di mana tanpa Selenium ia boleh bertindak sebagai toksik dalam jangka panjang kerana ia tidak dapat melaksanakan fungsinya dengan baik.

(3) Sebiji kapsul Vitamin E Shaklee mengandungi 400IU Vitamin E. Berbaloi dengan apa yang anda bayar.

(4) Khasiatnya pula, tersangatlah banyak. Boleh rujuk di Vitamin-E.
Boleh email kepada saya di ibuaz.shoppe[@]gmail.com atau sms kan kepada saya 019-2712601 untuk konsultasi percuma.
 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.