Produk SHAKLEE bukan produk khusus!!

Salam…

Tetiba tajuknya agak berat sedikit. Bukan apa, Cik Yut cuma nak jelaskan sekiranya ada yang kurang jelas atau salah faham. Ye lah, bila ada salah faham, nanti ada buruk sangka pula kan. Produk SHAKLEE bukan satu produk khusus untuk mana-mana keadaan atau penyakit. Ia boleh, sesuai untuk sesiapa yang mencari supplement yang bersesuaian dengan diri masing-masing. 
Contohnya Set B (Breastfeeding) yang sangat laris dan terkenal itu! Ia disetkan untuk membantu ibu-ibu dalam penyusuan mereka. Bagaimanapun, cara pemakanan dan kesan adalah berbeza mengikut ibu-ibu itu sendiri. Begitu juga dengan ESP. Ia bukan dihasilkan khusus untuk ibu-ibu yang menyusukan , tetapi ia sangat berkesan membantu ibu-ibu yang sedang menyusu atau yang sedang hamil. Sebenarnya sesiapa sahaja boleh mengambil ESP. Tiada masalah!
Harap-harap sedikit penjelasan dari Cik Yut dapat membantu merungkaikan apa yang kusut dalam fikiran masing2. Sebelum mengundur diri, mari kita lihat balik sekilas fakta mengenai ESP (yg telah ditulis oleh Kak N) :
Energizing Soy Protien atau nama singkatannya ESP
  • Membina dan memperbaharui sel-sel tisu , hormon dan enzim
  • Diperlukan oleh mereka yang sentiasa sibuk dan merasa letih, kanak2 yang sedang membesar, wanita mengandung dan ibu2 yang menyusukan anaknya.
  • Diperlukan untuk kuku, rambut dan kulit. Protien yang berkualiti sudah tentu membantu pertumbuhannya.
  • Kita dinasihatkan agar mengurangkan lemak dalam makanan harian kita. Tetapi sumber protien biasa kita adalah dari sumber seperti daging, susu dan keju yang mengandungi lemak yang tinggi. Jadi makanan tambahan protien yang elok yang tidak mengandungi lemak.
  • Protien juga adalah kunci untuk membantu sistem pertahanan bagi melawan penyakit.
  • Dalam memilih protien kita perlu memastikan :
  1. kandungan lemak yang rendah
  2. mesti mengandungi semua karbohaidrat untuk penguasaannya.
  3. semua asid amino yang diperlukan mesti ada nisbah yang efisein protien (Protien Efficiency Ratio) 2.5
  4. tidak mengandungi bahan pengawet, pewarna, bahan perasa dan pemanis.

Bagi yang dah mencuba ESP Shaklee kalian pasti boleh merasai BERBALOI mendapatkannya! Bagi yang belum, jangan tunggu… ianya setanding dengan harga yang dibayar.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.