Sedang hamil? Boleh ke?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease * 


Kehamilan merupakan saat yang paling-paling high and low. Sebab ikut hormon badanlahkan.Itu belum lagi degan pembawaan budak. Kejap-kejap ok. Kejap-kejap KO. uweek sana, uweek sini. Peeeergh.. Buat ibu-ibu yang mengandung tanpa sebarang alahan tu, rugilah anda kerana terlepas peluang untuk merasai keadaan yang paling low dlm hidup! hahahaha… Gurau ajelah. Lain badan, lain reaksi. Memang tak sama.

Lepas tu belum masuk bab yang dok contious memanjang. Boleh ke makan tu? Boleh ke  nak makan ni? Even mak buyung tengah demam pun boleh mikir lagi ubat ni boleh ke, ubat tu boleh ke? Serius. memacam yang kita pikir. Semuanya untuk kesihatan kandungan si ibu juga.

So, Shaklee camne? Boleh ke nak makan semasa hamil? Setakat ini, kita akan elak bahan-bahan yang anti-oksidan untuk ibu-ibu hamil. InsyaAllah yang lain-lain tiada masalah. Kalau yang dalam bentuk pil tak jalan, ESP dan Mealshakes ada! Jangan risau.

Ni ada kawan kita bertanya di grup :

Dan ramai juga yang menjawab tapi saya ambil sebahagian aje yeAlhamdulillah. Begitulah seadanya. InsyaAllah, sekiranya ibu hamil tadi tiada sebarang masalah berkaitan medikal, doktor kata tiada halangan untuk si ibu memakan suplemen, jadi tiada masalah buat si ibu. Sebabnya, sebelum apa2, saya akan pastikan si ibu mendapatkan juga pandangan dari doktor sebab saya bukan doktor. So, sekiranya anda seorang ibu yang sedang hamil, atau mahu hamil, boleh juga mencuba mana-mana rangkain produk Shaklee (of course dengan konsultansi). Sebarang pertanyaan dan konsultansi mengenai penyusuan atau produk boleh diajukan melalui email di ibuaz.shoppe[@]gmail.com atau SMS 019-2712601.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.